Sari la conținut

5 factori care ta ajută să scapi de CELULITĂ. „Asigură-te că nui ai probleme digestive sau de circulație”

5 factori care ta ajută să scapi de CELULITĂ. Specialist: Asigură-te că nui ai probleme digestive sau de circulație! Valentin Vasile, specialist în personal training și nutriție sportivă, a realizat o listă cu cinci factori care ta ajută să scapi definitiv de celulită. 

Celulita nu este altceva decât grăsime. Iar având în vedere că grăsimea are o consistenţă gelatinoasă şi nu solidă ca muşchiul tonifiat, nu poate susţine pielea în mod egal pe toată suprafaţa sa.

Aşadar, vor apărea mici denivelări de-a lungul epidermei. Îndepărtarea celulitei necesită o strategie atât de complexă pentru că există diverse lucruri care cauzează apariţia sa, precum factorii genetici, greutatea corporală, variaţiile hormonale, lipsa sportului, circulaţia defectuoasă, obiceiurile alimentare, curele repetate de slăbire.

Micșorează cantitatea de sare și să marește cantitatea de fructe

Iată ce poți face pentru a reduce aspectul celulitei:

  1. Corecteazxă alimentația.

Pentru a elimina celulita este de preferat să consumi carbohidrați (cereale integrale, orez brun) doar la micul dejun și prânz, să renunți la prăjeli, dulciuri și sucuri carbogazoase, să mănânci pește de 2 ori pe săptămână și proteină slabă (carne slabă, ouă și pește slab) la fiecare masă. Să micșorezi cantitatea de sare și să marești cantitatea de fructe, dar mai ales cantitatea de legume pe care o consumi.

5 factori care ta ajută să scapi de CELULITĂ. „Asigură-te că nui ai probleme digestive sau de circulație”

2. Adoptă sportul ca stil de viață

Dacă obiectivul e să scapi definitiv de celulită, atunci la fel de permanent trebuie să fie și obiectivul de a face sport. Efortul fizic care elimină celulita este cel de intensitate medie, care pune accentul pe rezistență (bicicleta, banda, înotul). Antrenamentele cu greutăți vor crește calitatea masei musculare, ceea ce îmbunătățește aspectul pielii.

3. Acordă atenție odihnei

Fără suficiente ore de somn, corpul nu își va putea reface resursele energetice și drept răspuns va secreta hormonul de stres numit cortizol, care este o toxină foarte agresivă pentru corp. Iar toate toxinele au tendința de a construi depozite de grăsime și celulită inestetică.

4. Consumă mai multe proteine

Celulita apare atunci când între piele și mușchi se interpune un strat de grăsime care nu ar trebui să fie acolo. Cea mai simplă modalitate de a avea fibră de calitate este să mănânci suficient de multă proteină în fiecare zi. Poți realiza acest lucru adăugând o sursă de proteină slabă la fiecare masă sau gustare.

5. Asigură-te că nui ai probleme digestive sau de circulație

Orice problemă a tubului digestiv ne indică faptul că ar putea rămâne resturi de mâncare nedigerate. Aceste resturi vor intra într-un proces de descompunere și vor elibera în corp cantități importante de toxine. În același timp, nutrienții importanți din alimente nu vor fi absorbiți corect de către organism, iar corpul nu va avea resursele de care are nevoie pentru a tonifia pielea și musculatura”, a scris specialistul pe un cont de socializare.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: