Sari la conținut

Asistent medical acuzat penal că a sedat premediat paciente la Spitalul Militar, lucrează în continuare în sistem. Explicația halucinantă a conducerii spitalului

​​Un asistent medical, angajat civil al Spitalului Universitar de Urgență Militar Central Carol Davila (SUMC) din București, a administrat în luna mai calmante „într-o cantitate mare” unor paciente internate la Secția 1 medicală, potrivit mai multor surse citate de Libertatea.

Spitalul a reclamat imediat cazul, care a ajuns la Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar București. „Da, facem cercetări in rem, pentru tentativă de omor calificat”, a confirmat la începutul lunii mai purtătorul de cuvânt al Parchetului Militar, pentru Libertatea.

Potrivit comunicatului de presă emis de unitatea medicală pe 6 Mai ”nu s-a înregistrat niciun deces care să aibă ca factor declanşator acest regretabil incident, ba mai mult decât atât, o mare parte dintre pacienţi s-au externat, după parcurgerea întregului protocolul de investigaţii, diagnostic şi tratament”.

”Niciun membru al echipei medicale care şi-a desfăşurat activitatea pe secţie nu a avut probleme de sănătate, derivate din posibila administrare (accidentală sau voită) de substanţe hipnotice”, a mai precizat unitatea medicală.

Asistenul medical este cercetat în prezent de Parchetul de pe lângă Tribunalul București sub acuzația de tentativă de omor calificat.

Inițial, cazul a fost luat de Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar București pentru că a fost reclamat de Spitalul Militar. După ce procurorii au stabilit că medicul de gardă și șeful secției, care sunt ofițeri militari, nu au nicio implicare, dosarul a fost predat procurorilor civili, la Parchetul de pe lângă Tribunalul București.

Surse medicale din SUUMC au declarat pentru Libertatea că asistentul medical, un bărbat în jur de 20 de ani, angajat civil, a scos din farmacia spitalului 18 fiole de diazepam folosind parafa medicilor fără știința acestora.

La solicitarea Libertatea, Spitalul Militar a confirmat că asistentul medical își continuă activitatea în secția medicală unde a fost angajat deoarece procurorii le-au transmis faptul că „în cauză nu au fost luate măsuri preventive față de nicio persoană și nici nu au fost impuse obligații privind suspendarea/încetarea raporturilor de serviciu în sarcina vreunei persoane”.

În paralel cu ancheta penală, a explicat SUUMC, conducerea unității medicale a dispus constituirea unei comisii de cercetare a faptelor. Printre propunerile comisiei s-a aflat și măsura ca „personalul medical asupra căruia s-a ridicat suspiciunea posibilității administrării, fără prescripție medicală explicită, a unor produse farmaceutice (medicamente) să nu mai aibă în atribuții activități medicale care să presupună contactul direct cu pacientul. Măsura a fost aplicată”, a mai precizat spitalul.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel