joi, martie 23, 2023

Asociația Producătorilor de Medicamente Generice din România și-a ales noua conducere. Simona Cocoș, președinte APMGR: Accesul pacienților la tratamente trebuie nu doar extins, ci mai ales protejat

Asociația Producătorilor de Medicamente Generice din România, care a fost înființată în 2009 la inițiativa unui grup dinamic de companii producătoare de medicamente generice de înaltă calitate, este o organizație non-guvernamentală și independentă care își propune să contribuie în mod activ la îmbunătățirea accesului la tratament farmaceutic pentru pacienții români.

Te-ar mai interesa: Cât de periculoși sunt polipii de colon? Ce trebui...

Asociația Producătorilor de Medicamente Generice din România și-a ales noua conducere

În urma Adunării Generale din 2 martie 2023, Asociația Producătorilor de Medicamente Generice din România (APMGR) are și o nouă conducere, în fruntea căreia a fost reconfirmată ca președinte Simona Cocoș, directorul general Zentiva Româniași Republica Moldova, pentru un mandat de doi ani. Mihai Fugarevici, Director General Stada România a fost ales membru al Consiliului Director.

Din Consiliul Director mai fac parte Daniel Bran, Vicepreședintele APMGR, Director General Accord Healthcare România, Arina Gholmieh, Director General Egis Pharmaceuticals România, Thodoris Dimopoulos, Director General Sandoz România.

Te-ar mai interesa: Mărturisiri de dincolo de moarte. Mărturia unui bă...

În cadrul întâlnirii s-a aprobat și adeziunea companiilor Antibiotice SA și Terapia SA, doi dintre cei mai importanți producători de medicamente din România, care au devenit membri cu drepturi depline ai asociației.

Simona Cocoș, președinte APMGR: Accesul pacienților la tratamente trebuie nu doar extins, ci mai ales protejat

În noul său mandat, Președintele APMGR va continua să susțină evoluția sistemului românesc de sănătate, creșterea accesului pacienților la tratamente moderne și pentru
sustenabilitatea bugetelor publice.

Te-ar mai interesa: Avortul ar putea fi decontat de stat. Care sunt co...

„Misiunea și obiectivele APMGR sunt în totală concordanță cu nevoile pacienților, viitorul sistemului de sănătate, precum și cu interesele strategice ale României.  Medicamentele generice și biosimilare aduc democratizarea accesului la tratamente datorită prețului accesibil. Acum, accesul pacienților la tratamente trebuie nu doar extins, ci mai ales protejat.

Problemele de disponibilitate ale medicamentelor, cele istorice, dar și cele din prezent, se vor suprapune peste presiunea sistemului de sănătate de a trata mai mulți pacienți, cu o speranță de viață mai mare, dar și mai bolnavi.

Te-ar mai interesa: Dieta daneză: slăbești până în 20 kg în 13 zile RA...

Un exemplu: în ultimii 6 ani, valoarea consumului trimestrial de medicamente necondiționate a crescut cu 50%. Principalele creșteri nominale le-au înregistrat citostaticele și antidiabeticele orale. Aceste creșteri pun presiune pe bugetul de sănătate.

Peste tot în lume, medicamentele generice și biosimilare au demonstrat capacitatea de a genera economii de cost considerabile pentru bugetele publice, resurse financiare disponibile care pot trata mai mulți pacienți. România este încă foarte departe de acest câștig.

Te-ar mai interesa: Testul de sânge care ar putea detecta boala Alzhei...

O parte din soluție este eliminarea barierei la intrare pe piață și adopția într-un procent crescut a medicamentelor generice și biosimilare. Politicile de sănătate și reglementările trebuie să evolueze pentru ca milioane de pacienți să beneficieze de dreptul la sănătate.

În noul mandat, împreună cu membrii asociației vom continua dialogul cu autoritățile pentru a susține adopția și prescrierea genericelor și biosimilarelor.

Salut decizia companiilor Terapia și Antibiotice Iași de a ni se alătura, sunt companii importante cu facilități de producție. Împreună vom continua să milităm pentru pentru un mediu de operare sustenabil și predictibil.” a declarat Simona Cocoș, Președinte APMGR.

În întreaga lume, medicamentele generice si biosimilare reprezintă soluția pentru creșterea accesului la tratament farmaceutic.

În România, pentru a avea un sistem de sănătate la nivel european, trebuie să luăm drept exemplu soluțiile identificate la nivel european, unde prin încurajarea consumului de medicamente generice s-a reușit îmbunătățirea accesului la asistență medicală de înaltă calitate pentru un număr mai mare de pacienți, în condiții de eficiență sporită a cheltuielilor publice.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private