luni, septembrie 26, 2022

Medicamente generice, dezvoltate în România. Centru de dezvoltare al medicamentelor generice, în România. Grupul Zentiva, unul dintre cei mai importanți producători europeni de generice, și-a intensificat activitățile de cercetare și dezvoltare în România. Centrul său de la București va dezvolta atât medicamente generice de ultimă generație, cât și medicamente cu valoare adăugată (VAM). â

Te-ar mai interesa: Bolile de inimă: Factorul de risc „mai puter...

Valorificând aptitudinile proprii și competențele academice locale, Zentiva este una dintre puținele companii farmaceutice din România angajate în cercetare și inovare, capabilă să aloce resursele financiare necesare.

Medicamente generice și medicamente cu valoare adăugată

Dezvoltarea medicamentelor generice implică un proces științific intensiv, derulat pe parcursul mai multor ani, care are ca scop lansarea genericului în prima zi după expirarea protecției pentru molecula originală.

În Centrul de Cercetare și Dezvoltare din București, Zentiva dezvoltă și „medicamente cu valoare adăugată” – produse bazate pe molecule cunoscute, dar care oferă soluții pentru nevoi nesatisfăcute ale pacienților. Pe de o parte, echipa de cercetători combină molecule cunoscute pentru a îmbunătăți beneficiile clinice, modul de administrare și pentru a reduce efectele adverse.

Te-ar mai interesa: Durerea de dinți semnalează carii instalate și net...

Capacitate de cercetare și dezvoltare

Pe de altă parte, reformulează generice existente pentru a genera un efect terapeutic mai rapid și pentru a reduce dozajele, printre altele. De asemenea, centrul cercetează pentru a identifica posibile noi indicații terapeutice ale aceluiași medicament și, de asemenea, caută soluții inovatoare pentru a reduce costurile de producție, pentru a oferi mai multor pacienți medicamente accesibile.

Te-ar mai interesa: Afecțiuni grave declanșate de pesticide. Dr. Bilic...

„Cu o importantă capacitate de cercetare și dezvoltare adăugată recent prin preluarea Labormed, Zentiva devine un punct de reper atât pentru întreaga industrie farmaceutică cât și pentru sistemul de sănătate. Acest lucru aduce mai multă valoare industriei noastre și ar putea constitui un precedent pentru dezvoltarea altor centre de cercetare și pentru investițiile ulterioare în producția locală de medicamente.

Te-ar mai interesa: Vestea pe care credincioșii trebuie să o afle! Mân...

Considerăm că avem responsabilitatea ca, folosind talentele din compania noastră, să inovăm pentru a oferi milioanelor de pacienți din România, și nu numai, medicamentele generice moderne, eficiente și accesibile.”, Simona Cocoș, Director general Zentiva România și Republica Moldova.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private