vineri, martie 5, 2021

Asociația Sus Inima va inaugura, pe 23 noiembrie, Casa Sus Inima din București. În acest loc, asociația va putea caza gratuit pancienți oncologici care fac radioterapie, însă locuiesc în afara Bucureștiului.

Asociația Sus Inima va deschide, în această lună, Casa Sus Inima, în București. Astfel, pacienții oncologici care fac radioterapie se vor putea caza, gratuit, în incinta spațiului destinat proiectului. Casa Sus Inima București are o capacitate de 14-16 locuri și este special concepută pentru pacienții oncologici care au nevoie de tratament, însă locuiesc în afara Capitalei și nu își pot permite deplasarea sau cazarea.

Casa Sus Inima București este a doua din rețeaua Asociația Sus Inima. Aceasta va fi pusă la dispoziție, în urma unei investiții de renovare, mobilare și dotare corespunzătoare în valoare de 187.000 de lei. Având în vedere situația medicală existentă, se vor respecta reguli sanitare conforme, pentru a proteja pacienții de riscul virusului SARS-CoV-2. Astfel, a fost amenajată o zonă de triaj, separată de restul spațiului. De asemenea, o cameră va caza maximum doi pacienți.

Asociația Sus Inima a inițializat, în 2019, primul proiect din rețeaua Sus Inima, unde a fost construită prima casă de acest tip, la Sibiu. Asociația își propune să extindă această rețea în orașele țării în care există centre de radioterapie. Asociația a luat naștere în 2015, când a fost fondată de Carmen Chindriș, Lu Knobloch și părintele Constantin Necula. Fondatorii ți-au luat angajamentul de a ajuta bolnavii de cancer și, astfel, au contribuit la materializarea proiectului lor.

 

Ultimele stiri

Parteneri