Sari la conținut

Să fie Covid-19 ultima mare pandemie cu care se va confrunta omenirea sau e doar începutul? Raportul care dă fiori

varianta Delta-Plus
Să fie oare aceasta ultima mare pandemie cu care se va confrunta omenirea sau vor exista altele și mai periculoase decât Covid-19? Un raport dat publicității recent scoate la iveală detalii înfiorătoare.
Astfel, Platforma Interguvernamentală de Ştiinţă şi Politici referitoare la Biodiversitate şi Servicii Ecosistemice a scos în spațiul media un raport în care arată că vor exista mai multe pandemii mai periculoase decât COVID-19.
Experții internaționali care activează în cadrul Platformei Interguvernamentale de Ştiinţă şi Politici referitoare la Biodiversitate şi Servicii Ecosistemice avertizează că pandemiile vor deveni tot mai frecvente, se vor răspândi mai rapid, vor produce mai multe pagube economice şi vor ucide mai multe persoane decât maladia COVID-19.

Soluție pentru stoparea maladiei

Oamenii de știință spun că, aceste nenorociri se vor produce dacă nu se va acţiona pentru a stopa degradarea naturii, un fenomen care duce la propagarea unor noi boli în rândul oamenilor.

În raportul dat publicității se arată că apariţia noului coronavirus a fost în întregime provocată de activităţi umane.

Aceleaşi activităţi care provoacă pierderea biodiversităţii şi schimbările climatice sporesc totodată riscul pandemic.

Schimbarea utilizării terenurilor, expansiunea agricolă, comerţul şi consumul de animale sălbatice creşte contactul dintre vieţuitoarele sălbatice, animalele de la fermă şi oameni, fapt care permite microbilor să ajungă la oameni, a precizat acest grup format din 22 de experţi.

De la apariția pandemiei și până în prezent au fost emise mai multe ipoteze referitoare la animalele de la care provine noul coronavirus.

De unde provine noul coronavirus

Oamenii de ştiinţă de la organizația amintită cred că noul coronavirus provine de la lilieci şi că oamenii s-ar fi putut infecta de la animalele sălbatice comercializate într-o piaţă din Wuhan, China.

„Factorii care sporesc riscul de răspândire a factorilor patogeni, transmiterea, contagiunile şi bolile între specii sunt intensificaţi în pieţele cu animale vii, unde animalele sunt deseori ţinute pentru lungi perioade în condiţii supraaglomerate, cu practici precare de igienă, amestecate cu specii diverse şi în contact apropiat cu grupuri mari de oameni care călătoresc dintr-o regiune într-alta ca să cumpere deseori animale vii”, se afirmă în acelaşi raport.

De asemenea, în raport de mai precizează că soluția stopării răspîndirii coronavirusului ar fi, conservarea regiunilor protejate şi reducerea exploatării zonelor cu o înaltă biodiversitate.

„Putem depăşi epoca pandemiilor, dar, pentru acest lucru, este nevoie de o atenţie mai mare asupra prevenţiei şi nu doar asupra modului în care reacţionăm”, a spus Peter Daszak, cercetătorul care a condus studiul, potrivit digi24.ro.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.