luni, iunie 27, 2022

Pielea, unghiile și părul sunt o oglindă pentru starea noastră de sănătate. În funcție de acestea, medicii pot diagnostica și cele mai temute boli, precum cancerul.

Deși nu le acordăm foarte multă atenție, unghiile sunt foarte importante pentru determinarea stării noastre de sănătate.

Acestea pot avea indicii ascunde și pot semnala boli grave, precum melanomul. Melanomul este cea mai severă formă de cancer cutanat și se poate dezvolta inclusiv la nivelul unghiilor.

Te-ar mai interesa: Ingredientul care răspândește cancerul în corp. Me...

Aspectul unghiilor pot dezvălui cancerul

Medicul dermatolog Adina Alexandru a explicat care sunt semnele de pe unghie care ne indică o problemă și posibilitatea de a avea cancer.

„Tumora aceea care seamănă cu o aluniţă poate să apară şi sub unghii. Acolo are o culoare maronie, dar neomogenă, este o bandă destul de groasă şi care se poate extinde şi către marginea cutanată a unghiei”, a declarat dermatologul Adina Alexandru, la „Sfat de Sănătate” de la Antena 3.

De asemenea, liniile încrețite, neobișnuite, sunt adesea asociate cu cancerul. Nu orice linie încrețită e semn de cancer. În cazuri rare, aceste linii încrețite pot fi un semn de anemie, artrită reumatoidă sau probleme cardiovasculare.

Te-ar mai interesa: Cum previi diareea infecțioasă, atât de frecventă ...

În alte cazuri, aceste linii pot fi un efect secundar al altor boli precum eczema, psoriasis sau infecții ale unghiilor. Mai mult, aceste linii încrețite orizontale pot indica și probleme în corp, precum o tiroidă care nu funcționează la nivel optim.

O singură creastă în mijlocul unghiei, de exemplu, ar putea fi un semn al unei deficiențe de nutrienți, cum ar fi proteinele sau acidul folic.

Te-ar mai interesa: De ce a divorțat Laura Lavric: „Când a fost ...

Dacă toate cele 10 unghii de la mână, plus cele 10 unghii de la picioare prezintă liniile lui Beau în același timp, ar putea indica o infecție precum pneumonia, sifilis sau probleme cu inima, ficatul ori rinichii.

Dacă unghiile prezintă și alte semne, precum slăbire, rupere, pierderea culorii sau a formei, e necesar consultul unui doctor imediat, notează DC Medical.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private