Sari la conținut

Astm alergic: 5 modalități de a vă proteja împotriva respirației șuierătoare. Potrivit OMS, 250 de milioane de oameni din întreaga lume suferă de astm

Astm alergic: modalități de a vă proteja împotriva respirației șuierătoare. Potrivit OMS, 250 de milioane de oameni din întreaga lume suferă de astm.

Orice schimbare de sezon poate declanșa astm atunci când căile respiratorii pulmonare se îngustează ca declanșat de un alergen. Vă poate perturba grav viața de zi cu zi și de aceea este important să preveniți astmul alergic.

Alergenii cum ar fi particulele de praf, sporii de mucegai și părul de animale de companie sunt cauze comune care cresc posibilitatea de alergii atât la copii, cât și la adulți. De asemenea, astmul poate fi declanșat ca răspuns la anumite alimente și exerciții fizice.

Potrivit OMS, aproape 250 de milioane de oameni din întreaga lume suferă de astm. Studiile arată că poluarea aerului este o cauză majoră din spatele cifrelor uimitoare în fiecare an.

Medicii spun că astmul este o boală de lungă durată care provoacă inflamații și umflături ale căilor respiratorii, îngustând trecerea aerului.

Simptomele obișnuite ale astmului includ:

  • dificultăți de respirație,
  • respirație șuierătoare,
  • tuse,
  • dureri în piept și constrângere.

Astm alergic. Cum preveniți respirația șuierătoare

Chiar dacă nu există un tratament permanent pentru astm, un tratament adecvat îl poate preveni.

1. Identificați factorii declanșatori

Oamenii au diferiți factori declanșatori pentru astm bronșic și probleme de respirație șuierătoare. Este foarte important să identificați ce provoacă simptome precum tusea, respirația șuierătoare sau problemele de respirație.

Medicii recomandă să țineți o evidență zilnică a simptomelor și să le monitorizați în fiecare zi pentru a înțelege mai bine declanșatorii. Odată ce declanșatorii sunt identificați, va fi mai ușor să căutați opțiuni pentru a le evita și a le trata.

2. Protejați mediul dumneavoastră împotriva alergiilor

Dacă aveți un mediu cu praf, asigurați-vă că îl protejați împotriva alergiilor fie închizând ușile și ferestrele, fie purtând o mască tot timpul.

3. Evitați fumul

Astmul poate fi declanșat din cauza fumului care emană din surse precum tutun, tămâie, lumânări și artificii. Cel mai bine este să nu mai fumați țigări sau să fiți aproape de orice sursă de fum care poate declanșa un atac de astm.

4. Preveniți răceala și tusea

Schimbările de vreme pot declanșa probleme de răceală și tuse la mulți oameni. Evitați să fiți în contact strâns cu cei care au contractat gripa. Spălați-vă mâinile în mod repetat pentru a evita orice infecție.

5. Faceți vaccinuri cu imunoterapie pentru alergii

Dacă găsiți declanșatorii alergiilor dvs., luați în considerare administrarea de imunoterapie sau vaccinuri pentru alergii care pot ajuta la prevenirea agravării simptomelor. De-a lungul timpului, vaccinarea ajută organismul să răspundă mai puțin atunci când sunteți expus la alergeni ținând astmul sub control.

Carmen Alecu
Alecu Carmen

Absolventă de Jurnalism. Am inceput sa lucrez in presa in 2000, la Abracadabra. A urmat Acasa Magazin. Dupa o pauza de cativa ani, am reinceput sa lucrez la EVZ. A urmat EvzMonden si InfoActual. La Doctorul Zilei lucrez din noiembrie 2020.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel