vineri, septembrie 30, 2022

AstraZeneca a anunțat un tratament pentru COVID-19. Este aprobat în UE. Anunțul vine după ce președintele SUA, Joe Biden, tocmai anunțase sfârșitul pandemiei.

Compania farmaceutică AstraZeneca a anunţat, marţi, că tratamentul său bazat pe o combinaţie de anticorpi cu acţiune îndelungată împotriva COVID-19 a fost aprobat în Uniunea Europeană pentru persoanele cu vârste de peste 12 ani, potrivit Aleph News care citează  France Presse.

Te-ar mai interesa: Obiecte pe care să nu le ții niciodată în casă. Al...

Pentru a aproba tratamentul, Comisia Europeană s-a bazat pe rezultatele furnizate de un studiu clinic de fază 3 ce a vizat tratamentul, au anunţat reprezentanţii companiei britanico-suedeze.

Cât de eficient este tratamentul

Potrivit studiilor, o doză de Evusheld oferă o protecţie semnificativă din punct de vedere clinic şi statistic împotriva riscului de agravare a maladiei COVID-19 până la o formă gravă.

De asemenea, tratamentul ar fi eficient și împotriva riscului de deces la adulţii nespitalizaţi care prezintă simptome uşoare sau moderate pentru cel mult şapte zile.

Pentru acest tratament, exista încă din martie 2022 autorizaţia de comercializare pe piaţă în Uniunea Europeană, însă decizia anunţată atunci de Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) viza folosirea acestui cocktail de anticorpi doar ca o terapie preventivă de pre-expunere împotriva COVID-19 pentru adulţii şi adolescenţii de peste 12 ani ale căror sisteme imunitare erau prea slăbite pentru a răspunde la vaccinare.

Te-ar mai interesa: Oncolog: ”Durerile de sân, un semn de alarmă pentr...

Tratamentul se poate găsi deja în majoritatea ţărilor din Europa și este injectabil. Este un cocktail terapeutic ce combină două tipuri de anticorpi de sinteză (Tixagevimab şi Cilgavimab).

Tratamentul se administrează sub forma a două injecţii intramusculare și este considerat eficient împotriva variantei Omicron a noului coronavirus, potrivit Aleph News.

Joe Biden anunțase că s-a terminat cu pandemia

Anunțul vine după ce preşedintele american Joe Biden a declarat, într-un interviu difuzat duminică seară, că pandemia de COVID-19 s-a „terminat” în Statele Unite.

Te-ar mai interesa: Taina Spovedaniei se schimbă, după scandalul Visar...

„Pandemia s-a terminat, mai avem o problemă cu COVID-19, mai avem multă muncă în acest dosar, dar pandemia s-a încheiat”, a declarat liderul de la Casa Albă pentru canalul CBS.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private