Sari la conținut

Astrologia medicală. Problemele de sănătate cu care te confrunție în funcție de zodie

astrologie medicala
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei
Problemele de sănătate cu care se confruntă zodiile

Corpul uman are o legătură foarte profundă cu bolile. De fapt, bolile sunt o parte importantă a vieții noastre. Conform astrologiei medicale, fiecare semn și fiecare planetă este legată de un anumit tip de boală. Putem spune, de asemenea, că o persoană poate fi afectată de un anumit tip de boli dacă planeta sa sau semnul zodiacal devine slab. Deși, nu este necesar să suferiți de toate bolile. Cu toate acestea, un anumit tip de boală vă poate face rău. 

Fiecare dintre părțile corpului nostru se leagă de un anumit semn zodiacal. Cu toate acestea, unele semne zodiacale amenință o boală de natură prelungită, cronică și plictisitoare. Deși, fiecare semn are o calitate și specificație specifice și joacă un rol foarte vital în structura corpului nostru.

Berbec: 21 martie – 19 aprilie

Zonele sensibile ale nativilor născuți în această zodie de Foc sunt: capul, creierul (enecefalul), fața, maxilarul superior, partea din față a corpului.

Guvernați de elementul Foc, Berbecilor le este recomandat să consume alimente care au culoarea roșie. De exemplu: ardei roșu, sfeclă roșie și, evident, roșii.

astrologie medicala
Sursă foto: Astro Talks

Taur: 20 aprilie – 20 mai

Organele sensibile ale Taurilor sunt următoarele: encefalul, urechile, maxilarele inferioare, gâtul și glanda tiroidă.

Astrologii îi sfătuiesc pe nativii acestui semn de Pământ să se mențină hidratați. În caz contrar, vor experimenta dureri de gât și alte efecte ale deshidratării.

Ar fi bine să consume alimente care conțin vitamina C și să utilizeze ceaiurile de ulm și de nalbă mare.

Gemeni: 21 mai – 21 iunie

Zonele sensibile ale nativilor din acest semn guvernat de Aer sunt: umerii, brațele, mâinile, sistemul respirator și sistemul nervos.

Sistemul nervos este resposabil pentru reacțiile de luptă sau de fugă pe care organismul o are în situații stresante sau periculoase. Este vorba despre: creșterea ritmului cardiac, dilatarea pupilelor, creșterea transpirației, dar și alte aspecte.

Rac: 22 iunie – 22 iulie

Organele sensibile ale Racilor sunt următoarele: esofagul, abdomenul, simțul gustativ, pieptul și partea stângă a corpului, potrivit publicației CaTine.

Acești nativi le sunt recomandate legumele care stimulează sistemul digestiv, dar și broccoli, conopidă și varză. Ar fi excelent dacă ar putea să stea departe de cofeină.

Leu: 23 iulie – 22 august

Zonele sensibile ale nativilor din acest semn guvernat de Foc sunt: inima, coloana vertebrală, spatele și glanda timus.

Astrologii îi sfătuiesc pe Lei să aibă grijă în mod special de inimă. Asta înseamnă că este necesar să își facă periodic teste și să se asigure că au o tensiune arterială constantă.

Fecioară: 23 august – 22 septembrie

Organele sensibile ale Fecioarelor sunt următoarele: noduli limfoizi aflați pe intentin, duodenul și stomacul.

Pentru îmbunătățirea tractului digestiv, lor le sunt recomandate produsele bogate în fibre, dar și grâul.

Nativii acestei zodii de Pământ își pot menține ridicat nivelul antioxidanților consumând struguri. Și, ocazional, câte un pahar cu vin.

Balanță: 23 septembrie – 23 octombrie

Zonele sensibile ale nativilor din acest semn guvernat de Aer sunt: organele de reproducere, uterul și coloana lombară. Infecțiile pot fi ținute la distanță incluzând în dietă fructele de pădure.

În plus, Balanțelor le sunt de mare ajutor ședințele de masaj, Pilates și acupunctura.

Scorpion: 24 octombrie – 21 noiembrie

Organele sensibile ale Scorpionilor sunt următoarele: rinichii, intestinul gros și organele de procreare.

Pentru afecțiunile intestinale, specialiștii îi sfătuiesc să consume produse bogate în fibre, dar și ciocolată neagră. Acest desert are rolul de a genera multă energie.

Săgetător: 22 noiembrie – 21 decembrie

Zonele sensibile ale nativilor din acest semn guvernat de Foc sunt: coapsele, șoldurile, sistemul vascular și sistemul nervos. Pentru a menține fluxul de sânge, lor le este recomandat să facă multă mișare și chiar să se programeze frecvent la masaje.

Capricorn: 22 decembrie – 19 ianuarie

Organele sensibile ale Capricornilor sunt următoarele: mușchii coapsei, sistemul osos și articulațiile. Și dinții, dar și pielea reprezintă pentru nativii acestui semn zodiacal guvernat de Pământ zone sensibile, au relatat cei de la Astrotalk.

Vărsător: 20 ianuarie – 18 februarie

Zonele sensibile ale nativilor din acest semn guvernat de Aer sunt: oasele gleznei, urechea stângă și sistemul cardiovascular. Atenție și la tendonul lui Ahile, conform sursei citate mai sus.

Voi ar fi bine să mâncați alimente bogate în magneziu și potasiu. Iar dintre fructe exotice, optați pentru: kiwi, guava și papaya.

Pești: 19 februarie – 20 martie

Organele sensibile ale Peștilor sunt următoarele: picioarele, degetele, sistemul limfoid și ochiul stâng. Astrologii te sfătuiesc să îți cumperi doar încălțăminte confortabilă.

În legătură cu produsele care pot fi consumate de acești nativi, au spus că cele bogate în Omega 3 au prioritate. Crustaceele și fructele de mare reprezintă sursa ta de energie.

De altfel, ele sunt recomandate și pentru îngrijirea pielii și a părului.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel