joi, mai 26, 2022

Ramnificațiile abuzului de alcool au fost studiate pe larg, cercetările sugerând că nu există un nivel sănătos de consum. Există dovezi că consumul prelungit de alcool este o cauză importantă de cancer, boli de inimă și accident vascular cerebral. Unele riscuri mai puțin cunoscute, cum ar fi neuropatia periferică, pot rezulta din consumul moderat de alcool.

Băutul afectează negativ sănătatea, dar o mare parte a populației continuă să o facă în exces. În timp ce chiar și băutura ocazională poate provoca rău, riscurile devin mai grave în timp. Neuropatia periferică, o afecțiune larg asociată cu diabetul sau cu deficiențe nutriționale, este una dintre multele complicații legate de consumul prelungit de alcool. Pe măsură ce nervii din întregul corp devin deteriorați, pacienții pot observa schimbări în vocea lor.

Te-ar mai interesa: Tot ceea ce trebuie să știi despre febră. De ce se...

Dezvoltarea bolii reprezintă un risc pentru persoanele cu antecedente de consum cronic de cantități mari de alcool.

Doctorul Sharhrukh Mallik, un neurolog revizuit de doctify, a explicat: „Etanolul – alcoolul din băuturile alcoolice este tratat în primul rând ca o toxină de către organism, fiind aproximativ 80% metabolizat de ficat.

Restul de 20 la sută afectează sistemul neurologic. Aceasta include creierul, care duce la simptomele inițiale plăcute ale inhibiției sociale reduse, dar cu consumul continuu și la simptomele mai puțin plăcute de intoxicare sau droguri.”

În majoritatea cazurilor, dezvoltarea simptomelor este insidioasă și prelungită, dar unele cazuri pot fi caracterizate prin debut rapid.

Te-ar mai interesa: Copilul tău a dezvoltat un tic? Iată care sunt cel...

În plus, majoritatea oamenilor dezvoltă neuropatie periferică legată de alcool după o viață în care au consumat alcool, excepțiile fiind frecvente.

„De-a lungul multor ani de consum de alcool, există un efect cumulativ de deteriorare a nervilor periferici”, a remarcat doctorul Mallik.

„Dezvoltarea neuropatiei periferice este legată de expunerea totală pe viață la etanol. Ceea ce înseamnă aceasta este că dacă cineva bea mult, va dura mai puțin timp pentru ca neuropatia să se dezvolte.

Te-ar mai interesa: Și remediile naturiste pot interacționa în mod neg...

„Cu toate acestea, consumul prelungit de-a lungul deceniilor la ceea ce ar fi considerate doze moderate poate duce, de asemenea, la neuropatie periferică, iar acesta este ceva care adesea îmi surprinde pacienții când îi văd în clinică.”

Semnele de afectare a nervilor inițiază de obicei cu amorțeală sau furnicături la nivelul degetelor de la picioare, care se extinde treptat la picior și, în cele din urmă, la nivelul picioarelor inferioare.

Te-ar mai interesa: Cum a reușit o familie să încaseze sume fabuloase ...

„Neuropatia periferică legată de alcool progresează rar până deasupra genunchilor, dar alte cauze ale neuropatiei pot”, a remarcat doctorul Mallik.

Ca și în cazul altor tipuri de neuropatie, senzația de înțepături și furnicături pot fi simțite și în degete și mâini, dar acest lucru este mai puțin frecvent în cazul neuropatiei legate de alcool.

În plus, pacienții nu vor experimenta doar manifestări senzoriale, ci, în cazuri rare, pot observa și modificări ale vocii lor.

Te-ar mai interesa: Ce se întâmplă cu Volodimir Zelenski? Ridurile fat...

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private