duminică, iunie 26, 2022

Unii oameni sunt alergici la alune sau nuci, așa că sistemul lor imunitar le interpretează ca agenți nocivi și începe să le atace.

Potrivit portalului KidsHealth, sistemul imunitar atacă proteinele din aceste alimente pentru că consideră că sunt „invadatori dăunători” care vă vor face rău și, prin urmare, apare o reacție alergică.

Principalele simptome ale alergiei la nuci sunt: ​​strănut, răgușeală, diaree, vărsături, inflamații în unele zone ale corpului, amețeli, pleoape umflate, printre altele, care avertizează asupra unei alergii la aceste alimente.

Te-ar mai interesa: Ce se întâmplă dacă renunți la cafea. Medic: Vești...

Portalul menționat mai sus subliniază că alergiile la nuci, inclusiv arahide, pot provoca anafilaxie, o afecțiune care poate pune viața unei persoane în pericol.


Ce este anafilaxia?

Clinica Mayo explică că anafilaxia este o reacție alergică care pune viața unei persoane în pericol în câteva secunde.

Ssistemul imunitar al persoanei afectate excretă substanțe care fac organismul să intre „într-o stare de șoc”, determinând scăderea tensiunii arteriale și îngustarea căilor respiratorii.

Pentru această reacție aproape fatală, trebuie administrată o injecție de epinefrină și trebuie solicitată imediat asistență medicală.

Te-ar mai interesa: Drama Mirelei Vaida. A trecut prin momente cumplit...

Printre principalele simptome ale acestei afecțiuni se numără: mâncărimea și înroșirea pielii, precum și un puls slab, sau poate rapid.

Cu toate acestea, sistemul imunitar al unor oameni reacţionează exagerat la anumite substanţe care în mod normal nu provoacă o reacţie alergică.

Trebuie remarcat faptul că simptomele alergiilor de obicei nu provoacă moartea, doar dacă este vorba despre o reacție puternică precum anafilaxia.

Te-ar mai interesa: O actriță celebră șochează: „Am pierdut nouă copii...

Entitatea americană subliniază că unele persoane suferă de anafilaxie în urma efectuării unor exerciții aerobe precum alergarea sau mersul pe jos.

Între timp, unele schimbări ale vremii în timpul exercițiului sunt, de asemenea, atribuite apariției acestei stări grave de sănătate.

Printre factorii de risc pe care ii prezinta anafilaxia se numara bolile de inima, sau cei care au astm sau alergii fiind predispusi la aparitia acesteia.

Te-ar mai interesa: Mesajul lui Arsenie Boca pentru credincioși: „Când...

Pentru cele de mai sus se recomanda recunoasterea/identificarea alimentelor care pot fi cauza oricarui tip de alergie pentru a preveni viitoarele complicatii.

Copii, adulți și alergii

Copiii pot avea alergii alimentare, care, după cum am menționat deja, se pot datora consumului de nuci și alune, cu toate acestea, crustaceele, peștele, soia, susanul și chiar laptele, pot provoca, de asemenea, reacții grave.

La rândul lor, adulții pot avea alergii la unele medicamente, fie că sunt antibiotice sau analgezice. Prin urmare, se recomandă să nu consumați aleatoriu medicamente care nu sunt recomandate de un profesionist din domeniul sănătății.

Te-ar mai interesa: Degetele tale arată AȘA? Poate fi vorba de un simp...

De asemenea, unele mușcături de insecte, cum ar fi furnicile, albinele sau, probabil, viespile pot provoca alergii.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private