Sari la conținut

ATENȚIE! Aceste două condimente populare cresc riscul de hipertensiune arterială

Hipertensiunea arterială, sau hipertensiunea, pune bazele unor probleme grave de sănătate, de la atacuri de cord la accidente vasculare cerebrale. Valorea tensiunii tale poate crește ca răspuns la alegerile tale alimentare. Mai rău, o organizație de sănătate sfătuiește că două condimente populare ar trebui evitate.

De la a fi ingredientul de bază în într-un fel de mâncare sau fie sunt consumate ca atare, ketchup-ul și muștarul sunt condimente îndrăgite.

Găsite pe fiecare masă , aceste două sosuri sunt perfecte pentru condimentare.

În timp ce papilele tale gustative s-ar putea bucura când combinați aceste condimente cu masa, tensiunea arterială ar putea să nu fie atât de impresionată.

De fapt, muștarul și ketchup-ul ar putea expune vasele de sânge la un risc mai mare de a dezvolta hipertensiune arterială, potrivit Blood Pressure UK.

În afară de oțet, cele două condimente au un alt ingredient în comun.

Sosurile roșii și galbene conțin și o componentă potențial dăunătoare pentru nivelul de hipertensiune arterială – sare.

Potrivit Blood Pressure UK, ketchup-ul și muștarul sunt „deosebit de bogate în sare”, ceea ce înseamnă că ar trebui să „încercați să le evitați” sau să găsiți o alternativă cu conținut scăzut de sare.

Considerată „cea mai mare” cauză a hipertensiunii arteriale, natura problematică a sării se reduce la retenția de apă.

Ingredientul popular vă face corpul să rețină apă, ceea ce pune în plus apă în sânge, creând o presiune suplimentară în artere – o rețetă pentru hipertensiune arterială.

Mai rău, dacă nivelul hipertensiunii arteriale este deja în zona periculoasă, sarea poate exacerba această problemă.

Consumul excesiv de sare poate duce la alte probleme de sănătate, de la boli de inimă la accident vascular cerebral.

Vestea bună este că limitarea consumului de sare reprezintă una dintre cele mai simple moduri de a scădea tensiunea arterială, potrivit organizației de sănătate.

În plus, reducerea condimentelor obișnuite va începe să facă diferența „foarte repede” – chiar și în câteva săptămâni.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel