Sari la conținut

Atenție! ACESTE obiceiuri cotidiene pot crește nivelul de colesterol

semn de boala
Sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro
semnul care anunta o boala de inima

Atenție! ACESTE obiceiuri cotidiene pot crește nivelul de colesterol.

Este important să vă mențineți inima sănătoasă, iar menținerea sub control a nivelului de colesterol este unul dintre principalele simboluri care ajută la menținerea inimii sănătoase.

Colesterolul găsit în organism este de două tipuri; colesterol cu ​​densitate mare sau colesterol bun și colesterol cu ​​densitate scăzută sau colesterol rău. HDL este sănătos pentru organism, deoarece ajută ficatul să elimine excesul de colesterol din organism, în timp ce LDL se acumulează în vasele de sânge și poate provoca blocaje care apoi duce la atacuri de cord și alte boli de inimă.

Prin urmare, este important să mențineți un nivel sănătos de colesterol, astfel încât să nu provoace boli sau afecțiuni de sănătate.

Atenție! ACESTE obiceiuri cotidiene pot crește nivelul de colesterol

Dieta și stilul de viață contribuie major la nivelurile ridicate de colesterol și este important să consumați o dietă sănătoasă și să mențineți un stil de viață sănătos pentru a menține un nivel sănătos de colesterol.

Citeste si:

Motive care pot duce la un nivel ridicat de colesterol.

1. Prea mult zahăr în dieta ta: Acesta ar putea fi atât în ​​mâncare, cât și în băuturi. Consumul de prea mult zahăr poate duce la creșterea colesterolului, prin urmare, este important să îl evitați. Cu toate acestea, puteți adăuga zaharuri naturale la alimente și băuturi ca alternativă la zaharurile artificiale.

2. Stil de viață sedentar: Când corpul tău nu este activ sau nu desfășoară suficiente activități fizice, șansele de creștere a colesterolului din sânge cresc și ele. Starea în fața ecranelor computerelor și a ecranelor televizorului crește riscurile. Prin urmare, este esențial să efectuați orice fel de activitate fizică în fiecare zi.

3. Fumatul și consumul de alcool: Aceste două contribuie mult la colesterolul LDL. Consumul excesiv de alcool și fumatul pot fi ambele un motiv pentru niveluri ridicate de colesterol din organism.

4. Somn inadecvat: Când nu dormiți la ore potrivite, funcționarea corpului dumneavoastră este afectată și aceasta afectează la rândul său nivelul de colesterol din organism. Somnul inadecvat ar putea duce la stres care ar putea duce din nou la o creștere a colesterolului.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.