marți, iulie 5, 2022

Atenție, au fost descoperite doze false de vaccin Pfizer. Interpolul a intrat pe fir.

Din păcate, circulă versiuni false ale vaccinului anti-covid, iar primele două cazuri au fost identificate în Mexic și Polonia. Este anunțul oficial al companiei farmaceutice Pfizer.

Au apărut doze false de vaccin Pfizer

În Mexic, de exemplu, aproximativ 80 de persoane ar fi plătit 1.000 de dolari pe bucată pentru o doză care a fost promovată ca vaccin Pfizer, potrivit Wall Street Journal. În Polonia, un bărbat cu flacoane cu ceea ce părea a fi un tratament antirid intenționa să le pună în vânzare ca vaccin. Acesta a fost prins înainte ca aceste doze să fie administrate, au declarat autorităților locale.

Te-ar mai interesa: Trei obiceiuri nesănătoase care îți omoară neuroni...

Pfizer a confirmat raportul într-un comunicat trimis prin e-mail către Insider miercuri.

„Pfizer a identificat versiuni contrafăcute ale vaccinului său COVID-19 în Mexic și Polonia. Suntem conștienți de faptul că în acest tip de mediu – alimentat de ușurința și comoditatea comerțului electronic și de anonimatul oferit de internet – va exista o creștere a prevalenței fraudei, a contrafacerii și a altor activități ilicite în ceea ce privește vaccinurile și tratamente pentru COVID-19″, se arată într-un comunicat de presă emis de compania Pfizer.

Interpolul a intrat pe fir

Compania subliniază în comunicat faptul că ”niciun vaccin autentic nu este vândut online” . De asemenea, a subliniat faptul că Pfizer lucrează împreună cu autoritățile pentru a depista amenințările aduse lanțului său de distribuție și pentru a combate acest tip de comerț ilegal, scrie businessinsider.in.

Te-ar mai interesa: Ce tipuri de cancere se moștenesc. Mare atenție da...

Pfizer, împreună cu Johnson&Johnson și Moderna, sunt cei trei producători importanți de vaccinuri anti-covid. Aceștia conlucrează cu forțele de ordine la nivel global pentru a controla distribuirea falsă a vaccinului.

Interpol a declarat că a confiscat mii de flacoane de vaccin contra coronavirusului contrafăcut în raiduri la începutul acestui an în Africa de Sud și China. Nu au fost descoperite fotografii false în Statele Unite, potrivit Departamentului pentru Securitate Internă.

Te-ar mai interesa: Alimente banale care te pot omorî dacă le consumi ...

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private