joi, iunie 1, 2023

După o zi lungă la serviciu sau la școală, este normal să te prăbușești pe canapea. Dar, atenție! Oamenii nu își dau seama că o poziție greșită ar putea avea, de asemenea, un impact major asupra sănătății.

Într-un studiu din iulie 2020, cercetătorii au emis un avertisment care dezvăluie că un mod popular de a sta pe canapea sau în fața unui televizor se poate dovedi amenințător de viață.

Te-ar mai interesa: Cele mai nocive obiceiuri care îmbolnăvesc glanda ...

Potrivit experților, așezarea cu picioarele încrucișate poate provoca dezalinierea șoldurilor.

Potrivit The Conversation, experții de la Clinical Anatomy Learning Center de la Universitatea Lancaster au avertizat că acest lucru ar putea avea o traiectorie periculoasă în organism: poate schimba viteza cu care sângele se mișcă prin vasele din membrele inferioare.

Ca rezultat, ar putea contribui la un risc crescut de cheaguri de sânge.

Atenție! Felul în care stai pe canapea poate fi legat de formarea chegurilor de sânge

Cheagurile de sânge pot pune viața în pericol dacă nu sunt tratate în timp util, se pot elibera și circula prin vene, cauzând astfel blocaje care pot opri alimentarea cu sânge a inimii, creierului, plămânilor sau a altor organe esențiale, determinând astfel oprirea acestora.

Te-ar mai interesa: LISTA medicamentelor noi care pot fi comercializat...

Stând cu picioarele încrucișate poate crește riscul formării de cheaguri de sânge. Un alt studiu anterior a descoperit că stând și uitandu-se la televizor ore în șir poate contribui la formarea cheagurilor de sânge cu o treime, iar o poziție înghesuită poate face ca sângele să se acumuleze în extremități, mai degrabă decât să le circule, ceea ce provoacă cheaguri de sânge.

Te-ar mai interesa: Atenţie la bacteria ucigaşă care nu poate fi distr...

Iar pentru cei care stau și mănâncă nesănătos, crește și probabilitatea de obezitate.

Cine este expus riscului de cheaguri de sânge

Medicii spun că cheagurile de sânge se pot forma în oricine în orice moment. Cu toate acestea, unii factori îl pot face pe cineva mai vulnerabil. Acestea includ:

  • Fumezi
  • Ești supraponderal
  • Vii dintr-un spital după ce a suferit o operație
  • Istoricul cheagurilor de sânge
  • Sarcina
  • Nașterea
  • Utilizarea contracepției hormonale combinate, cum ar fi un plasture sau un inel vaginal
  • Artrita reumatoidă
  • Boala Crohn

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private