joi, mai 26, 2022

EXISTĂ diferite tipuri de diabet și nu există o modalitate cunoscută de a preveni diabetul de tip 1. Cu toate acestea, există unii factori de stil de viață care ajută la tratarea prediabetului și a diabetului de tip 2, cum ar fi controlul excesului de greutate.

Clinica Mayo spune că oamenii pot încerca să slăbească în exces pentru a-și reduce riscul de diabet. Se spune că dacă sunteți supraponderal, pierderea chiar și cu șapte procente din greutatea corporală poate reduce riscul de diabet. NHS observă, de asemenea, că la începutul cursului diabetului de tip 2, pierderea în greutate planificată poate inversa boala.

Te-ar mai interesa: Alertă la Palat! A fost internat la spital în urma...

Se adaugă: „Totuși, nu încercați să slăbiți în timpul sarcinii. Discutați cu medicul dumneavoastră despre cât de multă greutate este sănătoasă să câștigați în timpul sarcinii”

Pentru a vă menține greutatea într-un interval sănătos, concentrați-vă pe schimbări permanente ale obiceiurilor alimentare și pe exerciții fizice.

Motivați-vă amintindu-vă de beneficiile pierderii în greutate, cum ar fi o inimă mai sănătoasă, mai multă energie și o stimă de sine îmbunătățită.

Există, de asemenea, modificări ale dietei și ale exercițiilor care trebuie luate în considerare, care pot ajuta la reducerea riscului de diabet.

Te-ar mai interesa: A ventilat manual un nou născut, timp de 12 ore! P...

NHS spune: „Nu există modificări ale stilului de viață pe care le puteți face pentru a reduce riscul de diabet de tip 1.

„Puteți ajuta la gestionarea diabetului de tip 2 prin alimentație sănătoasă, exerciții fizice regulate și obținerea unei greutăți corporale sănătoase.”

Diabetes UK spune că mai mult de jumătate din toate cazurile de diabet de tip 2 ar putea fi prevenite sau amânate.

Te-ar mai interesa: Dan Negru, critici dure dup moartea unei mari pers...

Acesta sugerează: „Fă-ți obiective realiste care să se potrivească cu modul în care îți trăiești viața. Alegeți alimentele și activitățile sănătoase care vă plac cel mai mult. Acest lucru vă va ajuta cu adevărat să rămâneți pe drumul cel bun.”

În unele cazuri, simptomele timpurii ale diabetului zaharat, în special diabetul de tip 2, vor fi subtile și greu de observat.

Te-ar mai interesa: Pepenele roșu: Beneficii și curiozități surprinzăt...

Într-adevăr, NHS spune că mulți oameni au diabet de tip 2 fără să-și dea seama, deoarece simptomele nu vă fac neapărat să vă simțiți rău.

Clinica Mayo explică faptul că înțelegerea posibilelor simptome ale diabetului poate duce la un diagnostic și un tratament precoce, care vă pot ajuta să preveniți complicațiile diabetului și să duceți la o viață mai bună.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private