Sari la conținut

Atenție! Ibuprofenul ar putea afecta grav rinichii; simptomele pot apărea pe glezne

Atenție! Ibuprofenul ar putea afecta grav rinichii; simptomele pot apărea pe glezne.

Crampe sau dureri menstruale, febră sau inflamație, migrene sau disconfort cauzat de artrită: nu-i nicio problemă! Ibuprofenul ajută la toate. Un medicament antiinflamator nesteroidian, acesta ajută la tratarea mai multor forme de disconfort.

Cu toate acestea, de multe ori oamenii se trezesc că recurg la acest medicament clinic în momentul în care apare orice formă de durere, chiar dacă este una ușoară. Potrivit Serviciului Național de Sănătate din Anglia, acest lucru poate fi deosebit de dăunător sănătății, deoarece poate crește riscul problemelor renale.

Te întrebi dacă ibuprofenul are efecte negative asupra sănătății tale? Atenție la semnele de avertizare: pot apărea pe glezne și în urină, glezne umflate și urme de sânge în urină sau imposibilitatea urinării.

Cum contribuie ibuprofenul la problemele renale?

Ibuprofenul poate duce la probleme renale, cum ar fi boala renală cronică (IRC), o afecțiune în care rinichii nu mai funcționează așa cum ar trebui. Această stare se înrăutățește în timp, până când organele în formă de fasole încetează să funcționeze cu totul.

Citeste si:

Simptomele IRC sunt:

1. Dificultăți de respirație

2. Senzație de rău

3. Oboseala

Care sunt celelalte efecte secundare ale folosirii ibuprofenului?

Pe lângă problemele renale, utilizarea ibuprofenului fără discernământ poate duce la următoarele complicații:

1. Amețeli

2. Indigestie

3. Dureri de cap

4. Greață

5. Vărsături

6. Scaune de culoare neagră

7. Sânge în vărsături

Dacă simptomele nu sunt gestionabile, se recomandă să consultați cu prioritate un medic. Cum să faceți față efectelor secundare ale utilizării ibuprofenului?

Pentru a face față efectelor secundare ale ibuprofenului, se recomandă întreruperea completă a utilizării medicamentului pentru orice formă de durere și consultarea unui medic pentru a trata afecțiunea în timp util.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.