duminică, decembrie 4, 2022

Condimentele sunt, de obicei, rare și scumpe. Se pot găsi sub forma de frunze, coji, flori, fructe, rădăcini proaspete sau uscate. Vegetarienii sunt cei care beneficiază din plin de proprietățile curative si savoarea acestor ingrediente deosebite, însă unele sunt foarte toxice dacă sunt folosite în exces.

Atenție la acest condiment. Este cel mai TOXIC din bucătărie. Provoacă halucinații

Te-ar mai interesa: Își pun propriile interese pe primul loc: Cele tre...

Nucșoara este un condiment rafinat, însă consumat în doze mari provoacă halucinații. Așadar, este foarte nociv pentru organism. Arabii o folosesc pentru a parfuma carnea de miel, italienii pentru a condimenta cârnăciorii mortadella, scoţienii pentru a prepara tradiţionalul drob Haggis, olandezii în piureurile de legume. Românii o folosesc în special la deserturi.

Și totuși, este un condiment toxic pe care toți îl avem în bucătărie și îl folosim pentru prăjituri sau diverse mâncăruri. Specialiștii trag un semnal de alarmă, fiindcă dacă îl consumăm în doze mari putem avea probleme grave de sănătate.

Te-ar mai interesa: Magda Vasiliu: Cu ce mi schimba mie viața faptul c...

Nucșoara, condiment TOXIC

ierburi

Cel mai toxic condiment din bucătărie, nucșoara, provoacă halucinații dacă este consumat într-o doze mare, ne avertizează specialiștii. Chiar două lingurițe de nucșoară pot fi extrem de toxice pentru organismul tău fiindcă acesta conține miristicină.

Ce se întâmplă dacă îl consumi în doze mari

Miristicina este un ulei care se regăsește în nucșoară, cel mai toxic condiment din bucătărie, care provoacă halucinații (efecte halucinogene). Pe lângă provoacă halucinații pe care acest condiment toxic le provoacă, putem să avem chiar și amețeli sau convulsii dacă nu îl consumăm în doze mici. Dacă există persoane care sunt alergice la acest ulei, atunci efectele secundare pot fi mult mai grave.

Te-ar mai interesa: La ce trebuie să fim atenți când consumăm miere și...

Cel mai toxic condiment din bucătărie. Nucșoara conține miristicină și safrol, iar odată ingerați în doze mari, acești compuși pot provoca simptome cum ar fi halucinații și pierderea coordonarii musculare, scrie sfaturimedicale.ro. Unele persoane consumă cel mai toxic condiment din bucătărie chiar pentru efectul său halucinogen, potrivit monitorulcj.ro.

Ce este NUCȘOARA?
Nucșoara este o sămânță mare ca o nucă rotundă, utilizată drept condiment. Arborele de nucșoară (Myristica fragrans), este veșnic verde și este originar din sud-estul Asiei și din Australasia. A fost una dintre cele mai scumpe mirodenii, fiind adusă în Evul mediu în Europa de către negustorii arabi, apoi olandezi și britanici, potrivit ro.wikipedia.org.

Te-ar mai interesa: Simptomele cancerului pe care le-ai putea depista ...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private