marți, august 9, 2022

Nitriții și nitrații folosiți pentru prevenirea dezvoltării bacteriilor patogene din mezeluri, unele dintre cele mai consumate alimente procesate datorită prețului scăzut, sunt asociate cu riscul de a dezvolta cancer, potrivit mai multor studii recente.

Avertismentul lansat de Agenția franceză de Sănătate ANSES. Agenția națională de siguranță a sănătății din Franța, ANSES, a publicat un studiu care confirmă legătura între aditivii din mezeluri și riscul de cancer intestinal. Nitriții se găsesc în toate mezelurile.

Te-ar mai interesa: Alimente care ne mențin rinichii sănătoși și previ...

„Nu știu dacă este vorba doar de mezeluri, este vorba de tot felul de produse care se regăsesc în plus față de ceea suntem obișnuiți să avem și cred că, în primul rând, ar trebui să citim eticheta.

În momentul în care mergem la un restaurant sau comandăm mâncare acasă, dacă vedem că nu are informații nutriționale și ceea ce scrie pe eticheta produsului nu se regăsește online sau la restaurant, nu ar trebui să comandăm fiindcă, în proporție mare, sigur este un semn de întrebare!”


România, pe primul loc la toate tipurile de cancer

„Iar autoritățile să își facă treaba! Să controleze pentru a avea securitatea și siguranța că ceea ce cumpărăm, ceea ce mâncăm, este ceea ce ne-am dori și ceea ce am comandat.

Te-ar mai interesa: Doliu uriaș în lumea cinematografiei. O actriță le...

Cred că ar trebui să facem mai bine măcar pentru copiii noștri! Cumpărăm cât mai ieftin dar pe de altă parte trebuie să ne gândim la un lucru. Dacă cumpărăm un salam care are doar 10% carne și este ieftin, practic nu cumpărăm carne.

Ceea ce este important este ca Autoritatea publică, prin controale, monitorizare direct la raft, să facă publice controalele.

Pentru ca și noi consumatorii să știm că firma respectivă, produsul respectiv, este în conformitate cu ceea ce scrie pe etichetă și astfel avem o șansă să nu fim păcăliți.

Te-ar mai interesa: Alertă medicală! Cercetătorii au descoperit un nou...

Să avem încredere în ceea ce cumpărăm și starea de sănătate a populației într-o perioadă tulbure, într-o perioadă în care ne bate la ușă din nou COVID-ul, într-o perioadă în care cresc prețurile, într-o perioadă în care de multe ori discutăm despre produse care sunt la limita legalității sau chiar nu sunt.

Din această perspectivă, autoritățile ar trebui să îndesească controalele și să avem încredere că ceea ce scrie pe etichetele produselor agroalimentare este sigur cu ceea ce și conțin”, a declarat Sorin Mierlea, președinte InfoCons la Antena 3.

Te-ar mai interesa: Vlad Ciurea ne învață cum să blocăm gândurile nega...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private