Sari la conținut

Atenţie la alimentul considerat prima sursă de cancer! Este mult mai periculos decât zahărul

sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Oamenii de știință trag un semnal de alarmă în privința unui aliment care este chiar mai nociv decât zahărul şi provoacă în timp boli oncologice. Nutriționiștii avertizează că acest aliment poate acționa ca un catalizator pentru dezvoltarea cancerului și ar trebui evitat cu fermitate din dieta zilnică.

Medicii îl clasifică drept un factor de risc major

Este vorba de uleiul de palmier, folosit frecvent în compoziţia unor produse alimentare precum margarina, brânza și alimentele de tip fast-food.

Medicii îl clasifică drept un factor de risc major pentru sănătate şi ne sfătuiesc să citim cu mare atenție etichetele când mergem la cumpărături.

Conform experților, acesta poate fi considerat chiar „prima sursă de cancer”, depășind pericolul reprezentat de zahăr.

Medicul nutriționist Wasim Nazer avertizează că peste 70% dintre produsele alimentare conțin ulei de palmier, iar consumul acestuia poate crește semnificativ riscul de îmbolnăvire.

Produsul cancerigen, frecvent folosit în industria alimentară

Mai alarmant este faptul că acest ulei este frecvent folosit în industria alimentară, fiind preferat pentru rezistența sa la temperaturi ridicate și costul său redus.

„Margarina și uleiul de palmier sunt cele mai periculoase din punctul meu de vedere. Mai periculos decât zahărul este uleiul de palmier pe care îl găsești același pe toate produsele. 70% dintre produse conțin ulei de palmier.

Dacă le citești vezi că au un conținut de ulei de palmier pe care-l consumăm noi zilnic și este primul lucru, cred că e prima sursă de cancer. Dacă mâncăm brânză, brânza conține ulei de palmier.

Brânză feta, să zicem 50% dacă ar conține lapte, dar mai mult conține ulei de palmier. Tot ce vezi că e fluid, 100% are ulei de palmier. Fast-food-ul are ulei de palme, ulei mai ieftin, rezistă mai mult.

Uleiul de palmier este, din punctul meu de vedere, prima sursă de cancer. Apoi vine zahărul”, a declarat medicul nutriționist Wasim Nazer, potrivit rtv.net.

Despre uleiul de palmier s-au efectuat numeroase studii și cercetări, iar concluziile indică faptul că, deși poate rezista la temperaturi înalte, acesta poate fi extrem de dăunător pentru organism.

Unele restaurante mențin acest ulei în uz timp îndelungat, ceea ce poate afecta negativ calitatea alimentelor preparate cu el și poate pune în pericol sănătatea consumatorilor.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel