duminică, noiembrie 27, 2022

Atenție la ce cumpărați! Covrigi cu viermi într-un hipermarket din Galați. Cel care a cumpărat acești covrigi a făcut reclamație la Protecția Consumatorului.

 

Un gălăţean a sunat la protecţia consumatorului după ce a observat că punga de covrigi pe care o cumpărase era plină cu viermi.

În urma unei reclamaţii a unui consumator care preciza că a cumpărat o pungă de covrigei cu viermi, pe data de 12.10.2022, Comisariatul Judetean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Galați a desfășurat o acțiune de verificare atât la vânzător, cât şi la producător.

Te-ar mai interesa: A făcut accident în Dubai. Fostul preot Daniel Bal...

Amenzi de 15.000 de lei

Comisarii CJPC Galați au aplicat, în urma controlului, 3 amenzi contravenționale, în valoare totală de 15.000 lei, 2 avertismente, precum și măsurile complementare de:

- oprire definitivă de la comercializare a cca 400 kg de materii prime şi produse finite neconforme
- propunerea opririi temporare a fabricației pe o perioadă de până la 6 luni.

Abaterile de la legislație constatate de comisarii gălățeni, în timpul controalelor, s-au referit la:

- comercializarea a două loturi de covrigei (din datele de 5.08.2022 şi 26.08.2022) cu data durabilităţii minimale 01.02.2023 şi 22.02.2023 la care s-a constatat prezenţa viermilor

Te-ar mai interesa: Cum arată sora lui Mihai Trăistariu. Este cu 13 an...

- utilizarea, la producţia covrigilor, a unor spaţii necorespunzătoare,  neigienizate, precum şi a unor materii prime cu data limită de consum depăşită sau depozitate la temperaturi mai mari decât cele recomandate de producător

- existenţa unor practici comerciale incorecte prin neînscrierea, în lista de ingrediente, a aditivilor utilizaţi
- utilizarea sării neiodate în procesul de fabricaţie al covrigilor
- nerespectarea fluxului de fabricaţie, notează Antena 3 CNN.

Te-ar mai interesa: Ce nu ai voie să faci de Sfântul Andrei. Vei fi ur...

 

Așadar, mare atenție la ce cumpărați pentru a nu avea astfel de surprize neplăcute. Din păcate, de cele mai multe ori, amenzile nu sunt suficient de mari pentru aceste magazine și riscul apariției alimentelor neconforme este destul de mare.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private