joi, ianuarie 20, 2022

Atenție la ETICHETE! Deși ne imaginăm că doar dulciurile conțin zahăr, specialiștii ne recomandă să fim foarte atenți la etichete. Medic: „la nivelul țării noastre din câte știu eu depășim de cel puțin trei ori recomandările, la zahăr e posibil să fie chiar și de mai multe ori”

Atenție la ETICHETE! Unele produse au în compoziție o cantitate mare de zahăr

Mezelurile, conservele și sosurile pe care le folosim, pentru a da gust mâncării sunt doar câteva dintre produsele care au în compoziție o cantitate mare de zahăr. Combinate cu alte alimente, cantitatea de care corpul nostru are nevoie într-o zi poate fi ușor depășită, spun nutriționiștii.

Te-ar mai interesa: Marea Britanie. Din 27 ianuarie, vor fi ridicate m...

Cantitatea de zahăr pe care ar trebui să o consumăm într-o singură zi o putem depăși

Deși produsele pe care le cumpărăm conțin zahăr în limitele admise, atunci când le mâncăm împreună putem depăși cantitatea de zahăr pe care ar trebui să o consumăm într-o singură zi. Potrivit nutriționiștilor, la un adult, aceasta nu ar trebui să depășească 25 de grame, ceea ce înseamnă maximum cinci lingurițe.

Dacă dorim să ne facem două sandvișuri și nu alegem produsele potrivite, această cantitate este depășită.

Fiecare ingredient în parte are însă o cantitate mare de zahăr

Pâine, brânză topită, bacon sau parizer de pui și ketchup sau maioneză sunt câteva ingrediente pe care le folosim atunci când vrem să facem o gustare. Fiecare ingredient în parte are însă o cantitate mare de zahăr. De exemplu, cele patru felii de pâine care însumează aproape 100 de grame, pot conține, în funcție de firma producătoare, chiar și 7 grame de zahăr, adică o linguriță. La care adăugăm zahărul din celelalte produse.

Te-ar mai interesa: Planul Național de Combatere a Cancerului. Președi...

Cu cât mezelul este mai ieftin, cu atât este mai scăzut din punct de vedere nutritiv

Mihaela Posea, medic specialist diabet nutriție, boli metabolice, spune că sandvișul pe care îl facem cu produse de tip mezel, putem  găsi zahăr în compoziția lor și în funcție de fiecare producător mai putem adăuga una-două lingurițe de zahăr.

„Dacă acel sandviș îl facem cu produse de tip mezel, chiar dacă este șuncă presată slabă, mușchi file slab, putem să găsim zahăr în compoziția lor și în funcție de fiecare producător mai putem adăuga una-două lingurițe de zahăr. Deci ne-am dus deja la trei patru lingurițe. În conservele de pate, în compoziția lor, pe etichete, o să găsim zahăr. Cel puțin la nivelul țării noastre din câte știu eu depășim de cel puțin trei ori recomandările, la zahăr e posibil să fie chiar și de mai multe ori”, a declarat Mihaela Posea.

Te-ar mai interesa: Un ingredient toxic este folosit mereu în preparar...

Recomandarea specialiștilor este să fim atenți de fiecare dată la cantitatea trecută pe etichete. Potrivit InfoCons, aproximativ 30% dintre produsele de pe piață au o cantitate mare de zahăr, potrivit stirileprotv.ro.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Stiri Calde (citeste aici)

spitale private