Sari la conținut

Atenţie la nămolul din Techirghiol cumpărat de la comercianţii ambulanţi! Recomandările specialistului

sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
atenţie la sursele de comercializare

Medicii atrag atenţia că nămolul vândut pe plajă este recoltat din zona în care este deversat cel folosit la Sanatoriul Balnear Techirghiol şi avertizează că utilizarea acestuia poate provoca infecţii sau alergii.

Nămolul de Techirghiol are proprietăţi terapeutice de necontestat, însă acest lucru nu este valabil pentru orice sticlă cu nămol vândută pe plajă de comercianţii ambulanţi.

„Cura balneară înseamnă un număr de zile, minimum 14 zile, optim între 18 şi 21 de zile, de administrare ritmică, dozată, a factorului terapeutic. Deci, unsul cu nămol 3 zile în weekend, pe genunchi şi pe coate, în afară de murdărirea pielii, nu poate avea alt efect.

Sigur, nu este nămolul potrivit, pentru că sanatoriul nu împachetează şi nu distribuie nămol pe plajă. Nu! Nămolul este recoltat din zona în care noi deversăm nămolul folosit. Legea balneară precizează clar faptul că nămolul folosit se întoarce în lac, în altă zonă decât zona de exploatare, pentru a menţine echilibrul biologic al lacului”, a declarat pentru Radio Craiova dr. Olga Surdu, medic primar recuperare, medicină fizică şi balneologie la Sanatoriul Balnear Techirghiol.

Medicul atrage atenţia asupra pericolelor pentru sănătate: „În primul rând, leziuni cutanate, pot să apară infecţii cutanate, pot să apară alergii, diverse stări neplăcute ale tegumentului. Şi, mie mi se pare foarte grav, lipsa de efecte, pentru că asta duce la compromiterea ideii de terapie cu nămol sapropelic, a metodei de tratament” a mai spus dr. Olga Surdu, potrivit rador.ro.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel