Sari la conținut

Stațiunea de tratament balnear din România cu NĂMOL VINDECĂTOR: Uite ce boli tratează

statiune balneara
Sursa foto: balneomedica.ro
statiune cu proprietati vindecatoare

Cine nu a auzit de stațiunea balneară Amara? A fost atestata documentar inca de pe vremea lui Matei Basarab si a inceput sa functioneze in 1892. Patru ani mai tarziu, Amara devenise o destinatie obisnuita, dar sezoniera, pentru cei care doreau sa faca tratamente cu namolurile sapropelice depuse pe fundul Lacului Amara, care contin 40% substante organice si 41% substante minerale.

Nămolul sapropelic, de culoare neagră, cu aspect unsuros, specific nămolurilor terapeutice din apele sărate, ce se găsește pe fundul Lacului Amara, este bogat în hidrosulfură de fier coloidală.

Stațiunea balneară a stârnit interesul unui om de știință

Petru Poni, renumit chimist și mineralog din secolul al XIX-lea, a studiat compoziția chimică din mai multe ape minerale ale României. Iar lacul Amara i-a stârnit interesul omului de știință care, în 1887, a realizat primele analize chimice ale apei lacului și a descoperit că are numeroase substanţe chimice benefice pentru organismul uman.

„Apa este incoloră, opalescentă, gust foarte sărat, amar totodată, miros slab de hidrogen sulfurat”, a declarat Petru Poni.

Gustul foarte amar al acestei ape se datorează abundenței de sulfați, sulfat de magneziu și sulfat de sodiu din apele subterane, care sunt dizolvate în corpurile vaste de apă ale lacului. Petr Poni a găsit și saprofite pe fundul lacului și a dezvăluit compoziția chimică specială a nămolului pe baza analizei chimice.

Prin cercetări, oamenii de știință au reușit să demonstreze că substanțele conținute în apa de mare și nămol au un efect terapeutic benefic, mai ales în tratamentul bolilor reumatismale. Desi cercetarile lui Petr Poni au incurajat dezvoltarea orasului balnear Baile Amara, Amarei a durat mult sa intre in turismul balnear cu facilitatile, serviciile si facilitatile necesare unor tratamente de calitate.

Cele mai frecvente indicații sunt reumatismul degenerativ, inflamatorii (cu excepția bolilor inflamatorii supurative) și bolile posttraumatice ale sistemului musculo-scheletic. În al doilea rând, tratamentele efectuate la Amara vizează afecțiunile ginecologice și afecțiunile conexe (endocrine, urologice, dermatologice, boli profesionale).

Tratamentele pot include băi, împachetări cu nămol cald, împachetări cu nămol rece, cure cu apă minerală, hidroterapie, aerohelioterapie și electroterapie.

Principala putere naturală de vindecare este Lacul Amara

Apa este bogată în sulfați, clorură de sodiu și magneziu. Mineralizarea totală este de 9,88 g/l. Nămolul din lac este saprofit și conține aproximativ 40% materie organică și 41% materie minerală.

lacul Amara
sursa foto: balneomedica.ro

Factorii terapeutici de aici permit sa ofere tratament balnear si de recuperare pentru o gama vasta de afectiuni:

  • Boli reumatismale degenerative: spondiloza coloanei cervicale, a coloanei vertebrale, a coloanei lombare, a artrozei, a poliartrozei.
  • Boli reumatismale inflamatorii: afectiuni alergice articulare dupa artrita reumatoida acuta sau dupa debutul infectiei, spondilita anchilozanta.
  • Artrita reumatoidă (tendinită, tendinomioză, aponevroză, periartrita glenohumerală);
  • Afecțiuni post-traumatice: dureri articulare post-traumatice, recuperare post-ghips, recuperare post-chirurgicală a mușchilor, articulațiilor și oaselor, entorse și luxații.
  • Neuropatii periferice: Consecințe ale paraliziei membrelor și post-traumatice, polineuropatii, poliomielitei.
  • Boli ginecologice: metronexizită cronică, infertilitate secundară, insuficiență ovariană.
  • Tulburări asociate cutanate și endocrine, potrivit balneomedica.ro.

Baza de tratament este dotata cu un aparat complet de electro-hidroterapie, permitandu-ti efectuarea in conditii optime a numeroase tratamente balneare: bai cu noroi in baie, bai cu apa minerala in baie, curenti Trobert, curenti TENS, curenti interferenti, ultrasunete, bai galvanice, torace cu noroi, bai usoare, unde scurte, aerosoli, gimnastica si tampoane vaginale, curenti mult mai multe tampoane vaginale.

La Staţiunea Amara, dr. Sf. Ionescu-Carineşti a semnat certificatul de naştere al lui Per-Amal. PeU-Amarflt este așa cum a sugerat dr. Dr. Sf. Ionescu Carinesti, „Prin exploatarea potentialului bioenergetic al namolului de aur negru, in prima forma injectabila aprobata, am reusit sa extragem acest aur alb sub forma de pulbere, extras in toate meridianele a 120 de tari ale lumii, cu rezultate uimitoare.” Clima este un climat de stepa cu veri calduroase.

Tratamente disponibile:

  • Bai la cada cu namol;
  • Bai cu ape minerale în bazin;
  • Bai galvanice;
  • Împachetari cu namol si cu parafina;
  • Dus subacval integral si partial;
  • Aerosoli;
  • Curenti diadinamici, ultrasunet, unde scurte, curenti Tens, curenti interferentiali;
  • Solux;
  • Laserterapie;
  • Masaj terapeutic;
  • Gimnastica medicala.
Maria Mocanu

Sunt Maria Mocanu și am o vasta experienţă profesională! Sunt o fire creativă, sociabilă, veselă și îmi place să scriu. Am o experiență în media de peste 15 ani, cu nenumărate articole publicate în online, dar și articole de specialitate pentru pasionații și iubitorii de animale.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel