Sari la conținut

Atenție la urși! Ce a pățit un copil care încerca să hranească un astfel de animal

copil atacat de urs
urs cu pui
Copil atacat de urs

Din cuprinsul articolului

Atenție la urși!  Din ce în ce mai mulţi urşi au început să umble pe străzi, în staţiuni şi în localităţile din zonele de munte. Ieri a avut loc şi un incident în judeţul Argeş.

Un copil de opt ani  a încercat să hrănească un urs, însă a fost zgâriat pe mână de un animal. Autorităţile atrag din nou atenţia: nu vă apropiaţi de urşi – sunt animale sălbatice care pot reacţiona imprevizibil.

Copil atacat de urs

copi atacat de urs
Sursă foto: Doctorul ZIlei

Potrivit RRA, băiatul de opt ani era împreună cu familia în zona barajului Vidraru. Şoferul a oprit autoturismul pe marginea drumului, după ce a observat un urs, iar copilul a încercat să hrănească animalul din maşină, moment în care ursul l-a zgâriat.

Părinţii copilului au plecat mai departe, iar pe drum au sunat la 112. Un echipaj medical a intervenit, a monitorizat copilul şi i-a acordat primul ajutor, iar părinţii au spus că îl vor duce la un spital din capitală. Este al doilea astfel de incident produs în judeţul Argeş.

Mesaj Ro Alert

În urmă cu o lună, o turistă britanică în vârstă de 72 de ani a fost atacată de un urs în aceeaşi zonă în momentul în care aceasta a vrut să îl fotografieze. Iar noaptea trecută localnicii şi turiştii din Sinaia au primit mesaj Ro Alert prin care era semnalată prezenţa unui urs în zona Parcului Central din staţiune. Acolo a fost trimis un echipaj SMURD din cadrul Detaşamentului Sinaia.

Este tot pentru a doua oară, săptămâna aceasta, când localnicii şi turiştii din Sinaia sunt avertizaţi cu privire la apariţia animalelor sălbatice în zonele locuite de oameni. Şi în judeţul Bacău a fost semnalată prezenţa mai multor urşi azi noapte în gospodării sau pe stradă. Jandarmii au intervenit în localităţile Coţofăneşti, Parava şi Oituz au verificat zonele însă nu au găsit animalele. Ei le reamintesc cetăţenilor că atunci când sunt martorii unor astfel de situaţii, să sune la 112 şi să nu interacţioneze cu urşii.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel