Sari la conținut

ATENȚIE! Lipsa acestei vitamine poate duce la ALZHEIMER

ATENȚIE! Lipsa acestei vitamine poate duce la ALZHEIMER. Carențele de vitamine și minerale duc la afecțiuni și boli grave, Alzheimer este una dintre acestea.

Stilul de viață, dietele ținute după ureche și lipsa de informare corectă ne pot pune sănătatea în pericol. De exemplu, în ultimii ani, tot mai mulți au adoptat diete vegane.

Din păcate, însă, eliminarea produselor de origine animală înseamnă și privarea de anumiți nutrienți esențiali pentru sănătate. Nu degeaba medicii recomandă câte puțin din fiecare aliment.

De exemplu, deficitul de vitamina B12 favorizează apariția bolii Alzheimer, precum și a altor boli neuronale. Vitamina B12 se găsește în organe: ficat, rinichi, inimă, splină.

Primul semn: pierderea memoriei

Vitamina B12, cunoscută și sub numele de cobalamină, este o vitamină esențială de care organismul dumneavoastră are nevoie, dar nu o poate produce singur.

Se găsește, în mod natural, în produsele de origine animală, dar se adaugă și la anumite alimente și este disponibil ca supliment oral.

Vitamina B12 are multe roluri în organism. Susține funcția normală a celulelor nervoase și este necesară pentru formarea de celule roșii din sânge și pentru sinteza ADN-ului.

Pentru majoritatea adulților, aportul zilnic recomandat este de 2,4 mcg, deși este mai mare pentru femeile însărcinate sau care alăptează.

Deficitul de vitamina B12 a fost asociat cu pierderea memoriei, în special la adulții în vârstă. Vitamina B12 poate juca un rol în prevenirea atrofiei creierului adesea asociată cu pierderea memoriei sau demență.

Un studiu efectuat la persoanele cu demență în stadiu incipient a arătat că o combinație de vitamina B12 și suplimente de acizi grași omega-3 a încetinit declinul mental.

De asemenea, un alt studiu a constatat că și nivelurile ușor scăzute de vitamina B12 pot contribui la o performanță slabă a memoriei. Prin urmare, suplimentarea cu această vitamină poate îmbunătăți memoria, chiar și în absența unei deficiențe diagnosticate clinic.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.