Sari la conținut

Atenție mare! Medii spune ce GREȘELI fac pacienții în cazul virozelor respiratorii: Se poate ajunge la DECES

gripa
Sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro

Atenție mare! Medii spune ce greșeli fac pacienții în cazul virozelor respiratorii. În această situație, medicii vin cu recomandări.

Atenție, prezența din timp la medicul de familie este obligatorie!

Numărul îmbolnăvirilor cu viroze respiratorii și pneumonii este în creștere, iar direcțiile Județene de Sănătate Publică au luat o decizie importantă.

S-au înființat Centre de evaluare care asigură asistență medicală pediatrică în cazul virozelor respiratorii. Acestea funcționează în cadrul spitalelor din Vaslui, Bârlad și Huși.

Conducerea Direcției de Sănătate Publică Vaslui recomandă părinților să se adreseze cu copiii care au simptome de viroze respiratorii, mai întâi, la medicul de familie, care va stabili dacă este sau nu cazul de evaluare în Centrul pediatric.

În prezent, în județul, numărul îmbolnăvirilor cu viroze respiratorii și pneumonii este în creștere, la spital ajungând și 20 de persoane diagnosticate cu gripă. Medicii recomandă evitarea automedicației și prezența din timp la medicul de familie.

În cele mai fericite cazuri, chiar se poate ajunge la deces

„În cazul în care gripa nu este diagnosticată la timp și nu este tratată corect, apar complicații și, în cele mai fericite cazuri, chiar se poate ajunge la deces”, a explicat Luminița Costache, medic epidemiolog.

 Pacienții recunosc faptul că la primele semne de boală recurg la automedicație și, abia apoi, ajung să fie văzuți de medic.

  • Foarte periculos, mai ales copiii, bătrânii… Trebuie să ne îmbrăcăm corespunzător.
  • Evităm contactul cu persoanele care sunt bolnave.
  • Dacă este nevoi, luăm și medicamente. Dacă ajungem la complicații, după aceea este și mai grav.

În județul Vaslui, în medie, în fiecare sezon rece, sunt vaccinate antigripal în jur de 40 de mii de persoane, ceea ce înseamnă aproximativ 10% din populația județului, potrivit RRA.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel