duminică, august 14, 2022

Atenție părinți, copiii în pericol! Jocul viral pe TikTok care poate duce la boli grave. „Scopul jocului este de a umili si a îngenunchea copilul mai slab”.

Din păcate, concentrarea pe partea de online a copiilor, cauzată de restricționările pandemice, își arată partea negativă din ce în ce mai mult. Există diferite „mode” virtuale pe care copii le urmează din dorința de a fi considerați populari, dar care pot duce la urmări periculoase.

Te-ar mai interesa: Soțul Gabrielei Cristea și-a îngrijorat urmăritori...

Moneda rusească”, jocul periculos care a devenit viral pe Tik Tok!

Copiii în pericol! Jocul viral pe TikTok care poate duce la boli grave

„Moneda rusească”, un joc devenit viral pe TikTok face din ce în ce mai multe victime printre elevi. Provocarea presupune că un copil rotește o monedă și un altul trebuie să o prindă cu două degete. Dacă nu o prinde, acesta va primi o lovitură cu moneda în pumn. Cu cât lovește de la distanță mai mică, cu atât este mai dureros, pielea crapă și sângerează.

Mulți copii apar pe Tik Tok în timp ce se filmează jucând „Moneda rusească”, iar cu atât mai mult, aceștia se laudă cu rănile pentru a strânge aprecieri pe rețelele de socializare.

Medicii avertizează că rănile provocate copiilor în timpul jocului sunt foarte periculoase, pentru că zonele afectate se pot infecta cu ușurință și chiar pot intra în contact cu boli grave precum SIDA sau Hepatită.

Te-ar mai interesa: Atenție la băuturile expuse la soare. Avertisment ...

De asemenea, mulți elevi s-ar fi prezentat la cabinetele medicale ale instituțiilor de învățământ după ce au acceptat provocarea de pe Tik Tok.

„Scopul jocului este de a umili si a îngenunchea copilul mai slab”

Psihologii avertizează asupra efectelor negative asupra sănătății mintale a copiilor care pierd la acest joc.

„Provocările realizate în ultimul timp, din punctul meu de vedere, au un singur scop. Acela de a umili si a îngenunchea copilul mai slab. Iar ulterior gașca poate face glume noi pe seama lui.

Te-ar mai interesa: Cancerul care a ucis-o pe Olivia Newton-John. Merg...

Urmările idee de dominație și umilință de către făptaș îl transformă pe acesta într-un mic dictator ce facilitează în grupul din care face parte ideea de propagare a răului”, a declarat psihologul Radu Leca, potrivit Antena 3.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private