Sari la conținut

Atenție, părinți! Unii copii pot avea atacuri de cord din cauza jocurilor video. Jocurile de război, deosebit de periculoase

Jocuri video
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Unii copii pot avea atacuri de cord din cauza jocurilor video

Atenție, părinți! Unii copii pot avea atacuri de cord din cauza jocurilor video, spun medicii. Jocurile de război, deosebit de periculoase.

Un nou studiu a constatat că copiii cu afecțiuni cardiace rare, preexistente pot suferi evenimente cardiace severe și chiar mortale ca urmare a jocurilor video.

Publicat în jurnalul HeartRhythm și realizat de o echipă internațională de cercetători, studiul a examinat 22 de cazuri în care copiii, cu vârste cuprinse între 7 și 16 ani cu afecțiuni cardiace, care au experimentat bătăi neregulate ale inimii și pierderea ulterioară a conștienței în timpul jocurilor.

Atenție, părinți! Unii copii pot avea atacuri de cord din cauza jocurilor video, spun medicii

Din cei 22 de copii, șase au intrat în stop cardiac complet și patru au murit tragic.

Deși asta nu înseamnă că părinții ar trebui să arunce Xbox-ul copiilor lor, studiul arată că cei care cresc copii cu afecțiuni cardiace rare ar trebui să fie precauți. De asemenea, este important să rețineți că dimensiunea eșantionului este, de asemenea, extrem de limitată, ceea ce înseamnă că rezultatele ar trebui luate cu un grăunte considerabil de sare.

„Acesta este un studiu relativ mic, dar am găsit totuși o serie de cazuri în care copiii care erau implicați activ în jocuri video au avut un eveniment cardiac foarte sever”, a declarat Shubhayan Sanatani, șeful de cardiologie la Spitalul de Copii British Columbia și coautor al studiului, pentru postul canadian CTV News.

Cercetătorii au raportat că jocurile de război s-au dovedit a fi deosebit de periculoase. Deși, după cum au explicat pentru CTV News, trebuie făcute mai multe cercetări pentru a determina de ce titluri specifice ar trebui să stea departe de această cohortă de copii.

Medicii din spatele studiului susțin că aceasta nu trebuie să fie o preocupare de top pentru fiecare părinte. Aceste condiții, așa cum a continuat Sanatani, sunt „din fericire rare”.

Dar, așa cum subliniază studiul, jocurile video nu sunt ceva de care părinții copiilor afectați ar fi trebuit să fie îngrijorați dintr-un istoric cunoscut, și poate că este timpul să schimbăm asta.

„În timp ce sportul competitiv și anumite activități cu risc ridicat sunt cunoscute pentru a precipita evenimente aritmice la indivizii susceptibili”, se arată în studiu, „jocurile electronice nu au fost de obicei incluse în consilierea oferită familiilor cu diagnostice proaritmice”.

Studiul este destul de mic – dar arată că efectuarea de mici ajustări comportamentale în aceste cazuri rare ar putea salva vieți.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.