duminică, iunie 4, 2023

Un șofer din Alba se confruntă cu o situație bizară după ce a consumat acest ceai pe bază de plante achiziționat chiar de la farmacie. Bărbatul s-a ales cu un dosar penal pentru condusul sub influența substanțelor interzise, a rămas fără carnet, dar și fără loc de muncă.

În fața magistraților Judecătoriei Alba Iulia bărbatul a declarat că a consumat ceai bio din frunze de canabis, potrivit Alba24.

Te-ar mai interesa: Horoscop rune 5-11 iunie 2023, cu Mihai Voropchiev...

Acesta a precizat că nu este consumator de droguri, și că după ce a fost oprit a rămas fără carnet, dar și-a pierdut și locul de muncă. Mai mult de atât a precizat că a consumat ceaiul respectiv din cauza unor probleme de sănătate, pe care le-a dobândit la locul de muncă.

Mai exact bărbatul ar fi avut o fractură de menisc din cauza locului de muncă, unde era obligat să ridice greutăți.

În data de 11 mai 2023, dosarul a trecut de stadiul de măsuri și excepții de cameră preliminară, bărbatul fiind trimis în judecată pentru conducerea sub influența substanțelor interzise.

Te-ar mai interesa: Cea mai bună modalitate pentru a avea pe masă cei ...

Deși acesta a încercat să arate că nu este consumator de droguri, magistrații din Alba Iulia nu au luat în calcul apărarea sa.

Potrivit motivării instanței, ”bărbatul a declarat că la firmă care lucra un muncitor trebuie obligatoriu să deţină permis de conducere pentru a putea presta toate muncile.

Iar ca urmare a pierderii permisului de conducere şi-a pierdut şi locul de muncă.

Mai arată că inculpatul are doi copii între 2 şi 5 ani, soţia acestuia nu lucrează, are un credit bancar pentru că şi-a cumpărat un apartament, și că inculpatul a consumat această substanţă, dar nu ca şi consumator de droguri ci ca antiinflamator.

Te-ar mai interesa: Mihai Voropschievi a realizat horoscopul sufletelo...

În concluzie, apreciază că aceste infracţiuni nu au fost săvârşite cu intenţie şi nu a intervenit recunoaşterea faptei având în vedere că nu consumat această substanţă cu intenţia de a consuma droguri”, se arată în motivarea instanței.

Mai mult de atât, ”procurorul a respins apărarea inculpatului cum că ar fi consumat medicamente care au conţinut substanţa interzisă, dar acestea nu a fost consumată cu intenţia de a consuma droguri, ci cu intenţia de a-i ameliora durerea.

Te-ar mai interesa: O lingură luată zilnic din acest produs poate redu...

Unsplash

De asemenea s-a reţinut că, medicamentul care s-a arătat că l-a consumat, nu conţine drogul care i-a fost depistat în analiza de urină.

Apreciază că în mod greşit s-a pronunţat această soluţie deoarece raportat la faptul că inculpatul a consumat acest tratament, care este distribuit liber în farmacii, sau se obţine on line, fără ca acel medicament să fie eliberat sub control ori numai pe bază de reţetă specială.

Te-ar mai interesa: Avertismentul Lidei Fecioru: „Aşa aduci ghinionul ...

A mai arătat că având în vedere că consumul a fost făcut pentru ameliorarea durerii şi nu pentru o activitate de consum de droguri, se impunea o soluţie de clasare.

În acest sens, a arătat că a consumat ulei CBD, care conform prospectului despre acel produs, conţine substanţa interzisă. Mai mult, a arătat că având ruptură de menisc, a mai consumat pentru calmarea durerilor şi ceai de cânepă, care de asemenea conţine substanţa interzisă.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private