joi, august 18, 2022

În mod obișnuit, ați putea presupune că setarea automată a temperaturii de pe frigiderul dvs. va fi fost programată pentru a fi cea mai potrivită pentru păstrarea alimentelor.

Atenție! Temperatura din frigider, „zona  „care dezvoltă microbi”

Cu toate acestea, rapoartele consumatorilor au constatat că nu este întotdeauna așa, ceea ce poate duce la o deteriorare mai rapidă a alimentelor, la o creștere a numărului de boli de origine alimentară și la o creștere semnificativă a facturii la alimente.

Te-ar mai interesa: Sarea, tratament eficient folosit de mii de ani...

Așadar, care este temperatura optimă și cum o puteți controla?

Cu toate acestea, atunci când temperaturile cresc până la un anumit punct, bacteriile vor începe să se înrăutățească și să se înmulțească și, înainte să vă dați seama, calitatea alimentelor se reduce semnificativ și, chiar mai rău, prevalează riscul de boli de origine alimentară.

Ca orice lucru, există medii optime și dezastruoase pentru ca bacteriile să supraviețuiască și să se dezvolte, deci ce temperatură ar trebui să aibă frigiderul dvs. pentru a păstra alimentele proaspete și în mare parte fără bacterii mai mult timp.

Ce temperatură ar trebui să aibă frigiderul dumneavoastră?

Te-ar mai interesa: 7 zodii vor da lovitura în curând! Ce îi așteaptă ...

Potrivit Agenției guvernamentale pentru standarde alimentare (FSA), temperatura optimă de păstrare a frigiderului este de 5C, chiar și mai puțin.

Orice temperatură mai mare poate favoriza dezvoltarea unor bacterii dăunătoare.
Această temperatură este cea mai apropiată de îngheț fără a îngheța efectiv alimentele, ceea ce face ca mediul să fie mult prea rece pentru ca bacteriile să funcționeze eficient.

Te-ar mai interesa: Dr. Vasi Rădulescu: 30 de sfaturi simple pentru o ...

FSA a declarat: „Cele mai multe bacterii dăunătoare se vor dezvolta la temperaturi de peste 8C – aceasta este cunoscută sub numele de „Zona de pericol” pentru dezvoltarea microbiană.”

Acest lucru înseamnă că nu numai că ar trebui să evitați cu disperare să vă strecurați în aceste temperaturi ridicate din frigider, dar sfatul este valabil și pentru decongelarea alimentelor, potrivit express.co.uk.

Te-ar mai interesa: Bolile reumatice, în creștere alarmantă la tineri ...

FSA a spus: „Vă sfătuim că cel mai sigur mod de a dezgheța alimentele este în frigider peste noapte.

Acesta a continuat: „prin decongelarea în frigider, alimentele dvs. nu ar trebui să intre niciodată în „Zona de pericol”, deoarece mediul de temperatură din frigider (dacă este la 5C sau mai puțin) nu va promova în mod pozitiv creșterea bacteriilor dăunătoare.

Te-ar mai interesa: Sfatul zilei de 18 august: Nativii Balanță trebuie...

Dacă observați că frigiderul dvs. este deja la temperatura optimă, dar alimentele se strică în continuare mai repede decât de obicei, este posibil să îl supraîncărcați.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private