Sari la conținut

Atenție! Un medicament foarte folosit de români poate provoca grave boli de inimă

Un medicament foarte popular în rândul românilor poate fi extrem de periculos, potrivit unui studiu publicat în British Medical Journal.

Banalul Diclofenac, calmant folosit contra durerilor articulare, se poate dovedi un ucigaș tăcut.

Unul dintre cele mai folosite medicamente din industria farmaceutică creşte şansele producerii unui infarct cu 50%, avertizează specialiştii britanici. Şocant este că numai în Regatul Unit peste şase milioane de persoane folosesc acest calmant şi antiinflamator împotriva reumatismului, durerilor de cap şi artritei. Majoritatea acuză aritmii cardiace.

Diclofenacul poate provoca insuficiență cardiacă, infarct și bătăi neregulate ale inimii, potrivit celui mai amplu studiu din acest gen privind acest medicament. Studiul a curpins șase milioane de oameni.

Conform cercetării, persoanele care iau Diclofenac timp de 30 de zile au un risc de 50% mai mare de a dezvolta o boală cardiovasculară, comparativ cu cei care nu iau medicamente.

„Este momentul să facem cunoscute riscul potenţial asupra sănătăţii adus de Diclofenac pentru a putea reduce utilizarea acestui medicament”, a afirmat unul dintre autorii studiului publicat în British Medical Journal.

Deși Diclofenacul este foarte eficient în tratarea durerilor, pe termen lung consecințele sunt grave!

”Persoanele care urmează un tratament cu diclofenac au cu până la 50% şanse să moară în urma unui infarct”, potrivit unui cardiolog danez.

„Diclofenacul este un inamic al sistemului cardiovascular, spre deosebire de paracetamol sau alte medicamente antiinflamatorii non-steroide”.

Studiul prezintă repercusiuni dramatice după doar o lună de tratament, pacienții putând ajunge foarte aproape de riscul unui infarct. Medicii avertizează că și cei care iau ibuprofen sunt supuși unui risc de infarct, doar că mai mic în comparație cu cei care folosesc diclofenac.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel