Sari la conținut

Atenționare ANM. Vremea se schimbă radical! Care sunt zonele afectate

vreme extrema
Sursă foto: Pixibay

Vreme urâtă cu precipitații abundente în mai multe județe din țară. Care sunt zonele afectate? Ce au transmis meteorologii și ce regiuni sunt vizate la noapte?

Vreme proastă cu averse torențiale în mai multe județe din țară. Ce zone sunt afectate? Ce au anunțat meteorologii și ce zone sunt vizate la noapte?

Condiții meteo nefavorabile în mai multe județe din țară

O atenționare de Cod Galben de instabilitate atmosferică a fost emisă până sâmbătă seară în zonele de munte, în Crișana și izolat în Maramureș și Transilvania.

ANM a emis o atenționare de instabilitate atmosferică sâmbătă. Aceasta a intrat în vigoare la ora 12.00 și este în vigoare până la ora 22.00.

În zonele montane, în Crişana şi local în Maramureş şi Transilvania vor fi perioade cu instabilitate atmosferică. Aceasta se va manifesta prin intensificări ale vântului, vijelii (viteze în general de 55…65 km/h), averse, descărcări electrice şi izolat grindină. În intervale scurte de timp cantităţile de apă vor fi de 20…30 l/mp şi izolat de peste 40 l/mp”, anunţă ANM.

Potrivit sursei citate, în Bucureşti vremea va fi caldă. ”Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla moderat, cu intensificări temporare (viteze în general de 35…45 km/h)”, a transmis ANM.

Potrivit meteorologilor, temperatura maximă va fi de 27…28 de grade.

vreme extrema
Sursă foto: Pixibay

Prognoza ANM pentru săptămâna 27 mai – 3 iunie

În general, temperaturile medii ale aerului se vor situa în jurul mediilor multianuale în întreaga țară.

Cantitățile de precipitații se vor situa, în general, aproape de cele tipice pentru această perioadă în cele mai multe regiuni, fiind posibil să fie ușor insuficiente local în estul și sudul țării.

Prognoza ANM pentru săptămâna 3 – 10 iunie

Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste normele climatologice ale perioadei la nivelul întregii țări.

Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval în cea mai mare parte a țării.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel