luni, decembrie 5, 2022

Trecerea de la alimentația de post la cea obișnuită trebuie să se facă treptat, iar consumul de alimente tradiționale pe bază de miel trebuie să fie moderat, mai ales pentru persoanele care au ținut post, recomandă

„Având în vedere preocuparea Ministerului Sănătății pentru menținerea unei bune stări de sănătate a populației, în această perioadă a Sărbătorilor Pascale, specialiștii în sănătate publică fac o serie de recomandări privind consumul de alimente și conduita zilnică. (…) Reluarea unei alimentații bogate în grăsimi, produse din carne tocată sau prăjeli poate cauza de cele mai multe ori probleme digestive. Această alimentație trebuie evitată, pe cât posibil, și de persoanele care suferă de afecțiuni digestive, respectiv gastrită sau ulcer, afecțiuni hepatice sau pancreatice”, se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătății.

Te-ar mai interesa: Marina Constantinoiu: „Există orgolii medicale iar...

Recomandările medicilor se îndreaptă, în special, către persoanele cu diferite afecțiuni. Astfel, bolnavii care suferă de diabet nu trebuie să întrerupă tratamentul indicat, iar printre alimentele pe care ar trebui să le ocolească cei care au probleme cu inima se numără cele bogate în grăsimi și sare.

„Preparatele din carne de miel, precum și carnea de miel, să fie achiziționate de la comercianți autorizați care pot certifica controlul sanitar-veterinar al produselor, iar alimentația să fie diversificată și să cuprindă, în principal, cereale, legume, fructe și produse lactate”, mai sfătuiesc medicii.

Te-ar mai interesa: Atenție la urinarea frecventă! Poate fi semn de di...

În ceea ce privește consumul excesiv de alcool, acesta trebuie evitat.

De asemenea, medicii îndeamnă la implicarea în activități fizice pentru menținerea unei stări de sănătate corespunzătoare.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private