duminică, octombrie 24, 2021

Femeie infectată cu Covid pentru a doua oară în jumătate de an, deși este vaccinată. Ce părere are despre vaccin

Mariana, o femeie de 66 de ani, domiciliată în Arad, a vorbit public despre experiența

prin care a trecut după ce s-a infectat a doua oară cu Covid. Fiind vaccinată cu schema completă de vaccin anti-covid, aceasta susţine că vaccinul i-a salvat viața.

În martie 2020, în plină perioadă heirupistică a pandemiei, când măsurile de prevenție erau doar distanțarea socială, carantinarea și purtarea măștii, femeia se îmbolnăvea pentru prima oară de Covid. Femeia a povestit, potrivit Antena 3, că, la acea vreme, se ştia că simptomele bolii Covid se aseamănă cu cele ale unei răceli sau viroze.

„În martie 2020, era perioada de maximă bâjbâială, nu existau aparate și personal care să prelucreze

probele PCR”

„Era perioada de maximă bâjbâială, nu era personal care să prelucreze probele PCR
Cazurile de COVID-19 se înmulţeau de pe o zi pe alta şi medicii începeau să nu mai aibă locuri în spitale. Se ştia că simptomele bolii COVID se aseamănă cu cele ale unei răceli sau viroze. Aşa a fost şi cazul Marianei, o femeie din Arad.

„Prima dată m-am îmbolnăvit în martie 2020. În 26 februarie 2020, s-au întors dintr-un concediu în Egipt fiica mea, prietenul ei și fratele lui, toți trei având simptome de viroză.

Fiica mea a sunat la DSP pentru testare și i s-au spus că Egiptul nu e pe listă pentru

testare. După câteva zile, când simptomele s-au agravat, a sunat din nou și i s-a spus că nu intrăm în definiția de caz pentru testare.

Era perioada de maximă bâjbâială, nu existau aparate și personal care să prelucreze probele PCR, vămile erau aglomerate și testări li se făceau celor veniți din străinătate, Aradul fiind județ pe frontiera de vest. Teste rapide nu existau.” povestește femeia.


Femeie infectată cu Covid pentru a doua oară în jumătate de an, deși este vaccinată

Arădeanca spune că timp de 4 luni de la prima infectare s-a chinuit cu o tuse extrem de dificil de gestionat.

Din păcate, după ce s-a vaccinat, la 6 luni, s-a reinfectat cu Covid. Femeia spune că vaccinul i-a salvat viaţa mai ales că are şi multe probleme asociate bolii

„M-am vaccinat în 14 martie 2021, cu rapel în 4 aprilie 2021. Nici la vaccinare și nici la rapel n-am avut nicio reacție adversă”, a precizat femeia din Arad.

Ce părere are despre vaccin

Apoi, a mai făcut un tratament de recuperare post-COVID cu ozonoterapie, despre care medicii spun că ajută în lupta cu Sars CoV-2.

„În lună martie a acestui an am urmat un tratament de recuperare post-Covid în stațiunea Moneasa

din judeţul Arad. Ozonoterapie prin perfuzii cu ser îmbogățit cu ozon, gimnastică respiratorie în salină artificială și plimbări în aerul puternic ozonizat din stațiune”.

Femeia susține că a decis să se vaccineze anti-covid, în ciuda faptului că, la vârsta de cinci ani, a trecut printr-un episod delicat după un vaccin antipolio.

„La trei zile după ce m-am întors dintr-o excursie, pe 1 septembrie 2021 am avut congestie nazală, febră 37,2 și rafale de strănuturi. A doua zi m-am testat cu un test rapid și rezultatul a fost pozitiv.  Febra a variat între 37,4 și 37,9 timp de trei zile, am început să tușesc și mi-am pierdut mirosul, la început pentru mirosurile urâte, apoi și pentru cele frumoase. În ziua a patra testul a fost tot pozitiv, iar în ziua a șasea a fost negativ. Consider că a fost o formă foarte ușoară”, ne povesteşte doamna Mariana.

În copilărie, la vârsta de cinci ani, am făcut poliomielită în urma vaccinului antipolio. Am fost paralizată, dar mi-am revenit complet”, îşi aduce aminte femeia. Nu am competența necesară pentru a da sfaturi în domeniul medical, dar am convingerea că vaccinul mi-a salvat viața”, a concluzionat femeia din Arad.

Ultimele stiri