luni, martie 27, 2023

Atracția fizică: mai multe femei aflate în relații cu bărbați de care nu sunt atrase fizic, ne împărtășesc experința lor.

În calitate de generație obsedată de aplicațiile de întâlniri, nu este deloc surprinzător că mulți dintre noi considerăm că atracția fizică față de un partener poate fi un indicator cheie de a ne implica într-o relație cu el.

Dar cât de important este să fii atrasă fizic de partenerul tău încă de la început?

Simone Bose, consilier pentru relații la Relate, spune că „atracția crește” și că sentimentul inițial al atracție nu înseamnă că pe termen lung vei fi compatibilă cu acea persoană.

Te-ar mai interesa: Ce se întâmplă dacă mănânci zilnic terci de ovăz? ...

Femei care au relații cu oameni față de care inițial nu erau atrase își împărtășesc experiențele pe Reddit’s AskWomen. Și se pare că sunt extrem de fericite cu partenerii lor.

Care a fost experința lor vis-a-vis de atracția fizică?

„Nu l-am găsit atractiv când am început să ne întâlnim, dar nici nu l-am găsit neatractiv. A existat o chimie emoțională puternică între noi, pe care am găsit-o atractivă. Cu cât am început să ieșim din ce în ce mai des împreună, am început să fiu atrasă și fizic. Personal, cred că orice chimie emoțională o aveți unul cu celălalt va triumfa pe termen lung în detrimentul atracției fizice. În plus, aspectul fizic se va schimba, în timp ce atracția emoțională față de acea persoană nu se va schimba.”

Te-ar mai interesa: Ce se întâmplă în corpul tău dacă renunți la ZAHĂR...

„Inițial am crezut că arată decent, dar m-a făcut să râd și am putut vorbi ore în șir. Acum, cred că logodnicul meu devine pe zi ce trece tot mai frumos.”

„Nu am fost super atrasă de partenerul meu prin pozele pe care le-am văzut înainte de a ne cunoaște, dar nici nu mi-a displăcut. Am făcut cunoștință printr-un prieten comun și din momentul în care ne-am întâlnit a fost o scântei bună între noi. Într-un fel este amuzant, pentr că „tipul de bărbat” pe care îl aveam în capul meu era complet opus a ceea îmi plăce de fapt (și ce am regăsit la T.). Acum, sunt atât de multe lucruri care mă atrag la partenerul meu, atât fizic cât și emoțional. El este cel mai minunat om pe care l-am putut întâlni vreodată.”

Te-ar mai interesa: Cum ne afectează stresul sănătatea mintală. Medic:...

„Pot să spun sincer că aceasta este prima relație în care suntem pe picoare de egalitate, în care ne construim și ne consolidăm împreună. Cu foștii parteneri, de care am foarte atrasă fizic la început, am avut parte de relații dezastroase. Am ajuns după fiecare despărțire să mă îndoiesc de mine și de aspectul meu fizic. Ajunsesem în punctul în care toată atenția mea era constantă îndreptată spre cât  de bine puteam să arăt în comparație cu partenerul meu și încercam să obțin validarea că arăt suficient de bine pentru a fi cu ei.

Te-ar mai interesa: Rodica Popescu Bitănescu, măcinată de o boală grav...

Întreaga relație se baza pe compatibilitatea fizică, ceea ce este încă important, dar nu în același mod ca înainte. Cu siguranță că sunt atrasă de soțul meu și nu aș spune că este atractiv în mode convențional. Dar sentimentul de competitivitate nu există în această relație. Mă simt în siguranță și sunt susținută pentru prima dată în viața mea. Suntem căsătoriți, avem un copil și urmează să cumpărăm o casă împreună! Lucrurile merg foarte bine.”

Te-ar mai interesa: Băutura minune! Ce efect incredibil are ceaiul din...

„Cu siguranță nu este bărbatul din fanteziile mele și nici nu am fost atrasă imediat de el. A durat ceva timp – vreo 4 luni! Dar el este perfect pentr mine. Nu numai că este amabil și atent și mă face să mă simt eu însumi lângă el, este extrem de atent și amabil și oamenii din jur. Nu este incitant sau spontan, dar este un om de încredere și cu picioarele pe pământ.  Nu am crezut niciodată că pot simți o dragoste atât de profundă pentru cineva de genul lui, dar da! Este minunat”.

„Sunt logodită cu el și ne vom cumpăra o casă săptămâna viitoare. Luna viitoare urmează să ne căsătorim. Ne-am cunoscut pe Tinder. Nu am fost 100% atrasă de el – are o față foarte frumoasă, dar este mai scurtă și este mult mai slab decât mi-aș fi dorit. Mi-a luat ceva timp să trec peste aspectele fizice și să îl aleg pentru celelate motive uimitoare pentru care suntem împreună. El este cel mai bun prieten al meu și este tot ceea ce eu aspir să fiu: intelegient, responsabil, amabil, ambișios, plin de compasiune, răbdător, umil … totul.”

 

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private