Sari la conținut

Au apărut stenogramele discuției dintre preotul Visarion Alexa şi enoriaşa care îl acuză de agresiune sexuală. Cum a decurs, de fapt, dialogul dintre cei doi. ”Te deranjează că …”

Un nou scandal zguduie Biserica Ortodoxă, iar de această dată îl au în prim plan pe unul dintre cei mai iubiți preoți de la noi din țară, părintele Visarion Alexa.

Preotul este acuzat de către o enoriașă de agresiune sexuală. Acesta a fost pus și sub control judiciar pentru 60 de zile de Judecătoria Sectorului 6. Enoriașa are vârsta de 37 de ani, iar potrivit avocatei părintelui între cei doi ar exista o prietenie de mai bine de 2 ani.

Avocata preotului a declarat că între cei doi exista o relație ”de prietenie” de circa doi ani, potrivit News.ro.

„Relaţia de duhovnic a fost dublată de o relaţie de prietenie, partea vătămată recunoaşte acest lucru. Dânsa comunica aproape non-stop, noaptea, ziua cu părintele şi în această relaţie, pe fondul acelei prietenii şi abordări personale, a intervenit şi acest eveniment, incident din aprilie 2022. Nu a existat o relaţie foarte profundă. A depus plângerea pe 20 iulie în ultima zi în care se putea formula plângere şi acesta este un lucru destul de discutabil”, a explicat apărătoarea preotului.

Mariana Mihai a mai precizat că a fost o discuţie între cei doi „nu neapărat o agresiune”.

Iată cum a decurs dialogul dintre cei doi, potrivit RomâniaTV, care citează surse judiciare.

Preot: ”Ți-a fost rău?”
Victimă: ”Cum adică?”
Preot: ”Păi am simțit că te-ai relaxat un pic. Erai tare stresată cu povestea ta”
Victimă: ”Păi și asta credeți că am nevoie? Mai ales că dumneavoastră m-ați atins în zona intimă. Mi-ați atins vaginul. Asta produce detensionare (…)”
Preot: ”Te deranjează că te-am atins? (…)”
Victima: ”Ca și preot m-ați atins sau ca prieten?”
Preot: ”Ca prieten…”
Victima: ”Dar că s-a întâmplat într-un loc sfânt?”
Preot: ”Nu te stresa, sfânt e tot universul, e făcut de Dumnezeu. (…)”
Victima: ”Vreau să știu treaba cu dicționarul… Și explicațiile. Corpul meu s-a simțit ca la inventar. Mâinile dumneavoastră pe pielea feselor mele, pe abdomen, pe sâni, în partea intimă…”
Preot: ”(…) E un gest de afecțiune, nu inventar”
Victima: ”E un gest de afecțiune din partea dumneavoastră că v-ați bucurat mai mult de atingeri mai ales că eu încercam să vă opresc și repetam că nu e voie. Corpul meu fiind inert, mai ales că sunteți preot și totul a avut loc într-un lăcaș sfânt. Și m-ați și împărtășit”
Preot: ”(…) Să nu cazi în ispita dorinței de a te răzbuna. Răzbunarea rănește și pe alții, dar mai ales pe tine”.

Sursa citată mai notează că, în momentul când a fost audiat în calitate de suspect, părintele Alexa Visarion ar fi recunoscut că, după spovedanie, a îmbrățișat-o pe enoriașă.

Atunci, tricoul acesteia s-ar fi ridicat, moment în care i-a atins pielea în zona lombară. Apoi a mângâiat-o pe spate, pe sub tricou, a arătat că i-a palpat sânul, apăsând-o și că nu-și mai amintește dacă a sărutat-o pe ureche “întrucât eram prea concentrat pe sânul ei“ (…) Ulterior a atins-o în zona intimă, sub lenjerie.

Preotul ar fi recunoscut că s-a lăsat ispitit, mai scrie site-ul postului de televiziune amintit.

Comunicatul Parchetului de pe lângă judecătoria sectorului 6

La solicitarea Știrilor Pro TV, Parchetul de pe lângă judecătoria sectorului 6 a transmis exact în ceea ce a constat agresiunea sexuală:

„Se efectuează cercetări cu privire la fapta unei persoane care la data de 23.04.2022, în jurul orelor 16:00, prin constrângere și profitând de imposibilitatea victimei de a se apăra, după ce a procedat la spovedirea acesteia şi în timp ce se aflau în altarul de vară din curtea unei biserici din Bucureşti, a agresat-o sexual pe persoana vătămată prin aceea că a mângâiat-o pe fese, a sărutat-o în urechea dreaptă, i-a pus mâna pe sâni pe deasupra şi pe sub bluză, a introdus mana în zona vaginului şi a atins-o şi mangâiat-o pe aceasta, după care a prins cu putere mâinile persoanei vătămate, le-a îndreptat în zona penisului și a început să le frece de penis pe deasupra hainei preoțești, fapta ce întruneşte elementele constitutive ale infracţiunii de Agresiune sexuală, prevăzută de art. 219 alin. (1) C. pen”.

Amintim că preotul Visarion Alexa a fost plasat sub control judiciar timp de 60 de zile, după ce o femeie l-a acuzat că a agresat-o sexual. Acesta ar fi recunoscut fapta în timpul audierilor.

”În baza 227 alin. 1 Cod proc. penală şi art. art. 219 alin. (7) Cod proc. penală, respinge propunerea de arestare preventivă, formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 6 Bucureşti în dosarul de urmărire penală nr. 6204/P/2022. În baza art. 227 alin. 2 Cod proc. penală rap. la art. 202 alin. 4 lit. b Cod proc. penală cu referire la art. 211 Cod proc. penală dispune luarea faţă de inculpatul Alexa Visarion a măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, din data de 17.09.2022 până la data 15.11.2022, inclusiv”, a fost decizia instanței.

Femeia care a depus plângere împotriva lui are 37 de ani și le-a spus polițiștilor că ar fi fost atinsă în zonele intime chiar în timpul spovedaniei. Și Arhiepiscopia Bucureștiului va începe propria anchetă.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.