Au concertat în China și marți revin în țară, pe Otopeni! Ministerul Sănătății ia măsuri

Au concertat în China și marți revin în țară, pe Otopeni! Ministerul Sănătății ia măsuri
Au concertat în China și marți revin în țară, pe Otopeni! Ministerul Sănătății ia măsuri

Ministerul Sănătății informează că un ansamblu folcloric din Mioveni, format din 25 de persoane, se află în Beijing-China şi va sosi pe aeroportul din Otopeni, marţi, ora 15.00.

Oficialii români ai ambasadei au luat deja legătura cu aceştia, potrivit sursei citate, scrie digi24.ro.

Ministerul Sănătăţii precizează că ia măsuri speciale pentru ansamblul folcloric din Mioveni, format din 25 de persoane, care va sosi pe aeroportul din Otopeni, marţi, ora 15.00, subliniind că deja oficialii români ai ambasadei au luat legătura cu aceştia.

„Cât priveşte situaţia instrumentiştilor care au fost pentru o perioadă de 40 de zile, într-un turneu din China, DSP judeţean verifică starea lor de sănătate zilnic.

Până în prezent nu există suspiciuni de pneumonie cu noul coronavirus, la niciuna din persoanele din acest grup”, transmite Ministerul Sănătăţii.

Măsurile luate pentru aeroporturi:

  • Instalarea de scannere termice pe fluxurile de pasageri pentru detectarea pasagerilor a căror temperatură corporală este ≥ 380. Implementarea acestei măsuri se va decide, luni, 27.01.2020, cu toți factorii decizionali.
  • Asigurarea distribuirii de pliante de informare pentru aeroporturi (pregătite de INSP – CNSCBT la porțile îmbarcare/sosire, control pașapoarte, zone de așteptare etc.)
  • Expunerea la loc vizibil pe fluxurile de pasageri a unor afișe informative (pregătite de INSP – CNSCBT la porțile îmbarcare/sosire, control pașapoarte, zone de așteptare etc.);
  • Asigurarea permanenței de asistență medicală (24/24 – 7/7), în cadrul cabinetelor medicale din aeroporturi, către care vor fi îndrumați pasagerii ce prezină simptomatologie respiratorie/febră;
  • Asigurarea cabinetelor medicale din incinta aeroporturilor cu cantități suficiente de materiale de protecție pentru personal (măști și mănuși, precum și cu dezinfectanți pentru mâini și suprafețe;
  • Asigurarea personalului aeroporturilor care vine în contact nemijlocit cu pasagerii, cu cantități suficiente de materiale de protecție (măști și mănuși), precum și cu dezinfectanți pentru mâini și suprafețe.
Tags:
8 distribuiri
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook
powered by Binbox