luni, ianuarie 30, 2023

Au prelungit starea de urgență până la 1 iunie. Pandemia i-a închis în case

Potrivit Agenţiei France-Presse şi postul Europe 1, Adunarea Naţională, Camera inferioară a Parlamentului Franţei, a aprobat, marţi seară, prelungirea stării de urgenţă sanitară la nivel naţional până pe 1 iunie.

Decizia prelungirii stării de urgenţă sanitară a fost aprobată definitiv de Adunarea Naţională cu un raport de voturi de 278 la 193.

Te-ar mai interesa: Medic neurolog celebru recomandă cel mai bun “supl...

Starea de urgenţă sanitară permite impunerea de restricţii, inclusiv privind deplasarea, în contextul pandemiei. Franţa a raportat până în prezent 3,4 milioane de cazuri de coronavirus şi 79.572 de decese.

La nivel mondial, până în prezent au fost raportate 106,6 milioane de cazuri de coronavirus şi 2,33 de milioane de decese, potrivit datelor centralizate de Universitatea Johns Hopkins (SUA).

Cele mai afectate ţări sunt Statele Unite, India, Brazilia, Marea Britanie şi Rusia.

Pandemia i-a închis în case. Călătoriile din Franța și spre Franța rămân nerecomandabile

Autoritățile franceze au anunțat noi măsuri privind condițiile de intrare pe teritoriul Republicii Franceze, în contextul pandemiei de COVID-19.
  • Orice deplasare internațională din Spațiul European (Uniunea Europeană, Andorra, Islanda, Liechtenstein, Monaco, Norvegia, San Marino, Vatican și Elveția) spre Franța și din Franța spre acest spațiu rămâne total și strict nerecomandată până la noi dispoziții.
  •  În cazul călătoriilor pentru scopuri esențiale trebuie respectate măsurile prevăzute la intrarea pe teritoriul francez, pentru limitarea propagării virusului.
  •  Astfel, începând cu data de 31 ianuarie 2021 ora 00:00, toate persoanele cu vârsta de peste 11 ani care sosesc în Franța din țările spațiului european au obligația de a prezenta companiei de transport și autorităților de la controlul de frontieră un test tip PCR negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu maximum 72 de ore înaintea deplasării.
  •  Măsura se aplică pentru toate tipurile de transport : aeriene, maritime, rutiere și feroviare. Sunt exceptați de la această măsură transportatorii rutieri, lucrătorii transfrontalieri și rezidenții din zonele frontaliere, pe o rază de 30 de kilometri în jurul domiciliului lor.

Călătoriile din Franța și spre Franța rămân nerecomandabile

  • Toți pasagerii trebuie să prezinte companiei de transport și autorităților de la controlul la frontieră o declarație pe propria răspundere, diferențiată pe categorii de vârstă. Astfel, persoanele cu vârsta de peste 11 ani trebuie să prezinte o declarație care atestă faptul că nu prezintă simptome de infectare cu virusul SARS-CoV-2, că nu au cunoștință să fi intrat în contact cu o persoană confirmată cu COVID-19 într-un interval de 14 zile anterior deplasării și acceptă ca un eventual test pentru detectarea virusului SARS-CoV-2 să fie efectuat la sosirea pe teritoriul francez.
  • Persoanele cu vârsta de sub 11 ani trebuie să prezinte o declarație care atestă faptul că nu prezintă simptome de infectare cu virusul SARS-CoV-2 și nu au cunoștință să fi intrat în contact cu o persoană confirmată cu COVID-19 într-un interval de 14 zile anterior deplasării. Formularele sunt disponibile pe pagina de internet a Ministerului de Interne francez:
  • Măsurile menționate se aplică și pentru persoanele aflate în tranzit.
  • Autoritățile franceze recomandă insistent ca persoanele care intră în Franța dintr-un stat al spațiului european să se autoizoleze pentru o perioadă de 7 zile după sosirea în Franța, apoi să efectueze un al doilea test PCR la finalul acestei perioade de autoizolare.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private