vineri, august 19, 2022

Varianta Delta pune în pericol situația epidemiologică din toată Europa. Aceasta are o contagiozitate crescută și poate declanșa un nou val al pandemiei. În acest context, autoritățile iau în considerare reintroducerea restricțiilor anti-COVID, atunci când vor fi necesare.

Vaccinurile anti-COVID dezvoltate sunt eficiente și împotriva acestei variantei, susțin experții în sănătate. Astfel, românii sunt încurajați să se imunizeze în număr cât mai mare, pentru a limita răspândirea virusului.

Te-ar mai interesa: Ce se întâmplă dacă NU ne antrenăm creierul? Exper...

Autoritățile iau în considerare reintroducerea restricțiilor anti-COVID

Cel de-al patrulea val al pandemiei de COVID va fi al persoanelor care nu s-au vaccinat, afirmă ministrul sănătății Ioana Mihăilă, comunică RRA, citat de Rador.

Potrivit acesteia, mai puțin de un procent dintre cei vaccinați au contractat SARS-COV-2, iar aceste persoane nu au risc de a dezvolta o formă severă. Pe de altă parte, specialiștii nu exclud posibilitatea reintroducerii unor restricții odată cu creșterea numărului de cazuri.

”Pe moment nu cred că este necesar, pentru că numărul de cazuri este foarte mic. Dar în momentul când aceste cazuri vor crește și vor apărea din nou probleme de internare, foarte probabil că vor apărea aceste noi restricţii în funcţie de nivelul de infecţie în zona respectivă, în funcţie de activitățile care se desfăşoară.

Te-ar mai interesa: Nu trebuie să petreci NICIODATĂ mai mult de cinci ...

Noi avem obligaţia ca prin politicile de sănătate publică, specialiştii în sănătate publică să protejeze populaţia împotriva îmbolnăvirii în masă şi a deceselor care şi acelea pot fi foarte, foarte multe”, susține Virgil Musta, medic infecționist.

Valul 4, mai aproape decât ne imaginăm

Valul 4 al pandemiei este mult mai aproape decât ne imaginăm, avertizează specialiștii. Medicul Beatrice Mahler este de părere că, în următoarele două-trei săptămâni, cazurile de COVID vor crește semnificativ și la noi, asta pentru că varianta Delta a devenit dominantă în cele mai multe destinații de vacanță ale românilor, precum Grecia, Spania și Portugalia.

Te-ar mai interesa: Efect bizar! Bărbat incapabil să „vadă” numerele d...

„Chiar dacă numărul de cazuri în acest moment pare să fie mic, totuși este o creștere treptată. Vom ajunge în curând la acel număr unu exponențial, care indică un prag critic de la care numărul de cazuri va crește brusc”, afirmă Beatrice Mahler, manager al Spitalului „Marius Nasta”.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private