luni, ianuarie 30, 2023

Reprezentanții Ministerelor Educației și Sănătății încă stabilesc ultimele condiții necesare pentru redeschiderea școlilor. Acestea prevăd regulile de prevenție și siguranță, atât a tinerilor, cât și a cadrelor didactice și personalului auxiliar.

Ultimele condiții necesare pentru redeschiderea școlilor vor implica și posibilitatea suspendării activităților educaționale în cazul în care se vor raporta infectări cu noul coronavirus. Cu atât mai mult, redeschiderea școlilor va depinde și de incidența de infectare existentă în fiecare localitate. În aceste cirscumstanțe, cursurile se vor relua respectând anumite cristerii.

Reprezentanţii Ministerelor Educaţiei şi Sănătăţii discută încă detaliile legate de condiţiile reluării cursurilor cu prezenţă fizică în clase de luni, odată cu începerea semetrului al doilea. În forma provizorie a ordinului comun sunt prevăzute regulile de prevenţie şi dotările necesare în toate şcolile, precum şi anumite decizii care trebuie luate în cazul unor suspiciuni de infectare cu coronavirus, potrivir Rador.

Te-ar mai interesa: Ce se întâmplă dacă iei o linguriță de oțet înaint...

Este stipulat şi felul în care se va desfăşura activitatea în funcţie de incidenţa COVID în fiecare localitate. Într-o discuţie online cu reprezentanţii inspectoratelor şcolare, ministrul educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a punctat azi unele aspecte, care mai trebuie clarificate.

Nu s-a stabilit deocamdată, a precizat responsabilul de la educaţie, un prag pentru închiderea unei unităţi de învăţământ în cazul infectărilor cu coronavirus în rândul angajaţilor instituţiei. Împreună cu Ministerul Sănătăţii se discută în prezent posibile decizii.

Ce se întâmplă, dacă e vorba de învăţători, care predau la o singură clasă, de profesori, care iau contact cu mai multe colective, şi de personalul auxiliar care relaţionează cu mai puţine persoane? Un alt punct de discuţie este legat de pragurile pentru delimitarea scenariilor impuse de rata de infectare.

Documentul de lucru prevede ca scenariul verde să se aplice până la cel mult un caz la mia de locuitori cumulat în 14 zile, aşadar diferit de felul în care se fac în prezent raportările, cu pragul de 1,5 la mie între scenariul verde şi cel galben, folosit în reglementarea activităţilor în spaţii închise.

Te-ar mai interesa: Ce spune numărul zodiei tale despre tine! Astrolog...

Există propunerea – spune ministrul – ca aceste limite să se armonizeze pentru toate domeniile, iar o astfel de decizie ar duce la creşterea semnificativă a numărului de copii care s-ar întoarce la şcoală, estimat deocamdată la 2,4 milioane. O completare agreată deja – a menţionat Sorin Cîmpeanu – este ca adeverinţele medicale să fie acceptate şi în format electronic, de asemenea ca adeverinţele emise la începutul anului să fie valabile şi în semestrul doi.

Te-ar mai interesa: Alimente care susțin sistemul imunitar. Medic: Exi...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private