Sari la conținut

Se fac ultimele pregătiri pentru redeschiderea școlilor. Ce categorii vor continua cursurile în mediul online?

structura anului școlar

Marți, autoritățile ar putea anunța redeschiderea școlilor. În această privință, se fac ultimele pregătiri și se iau în considerare și alte situații mai speciale, care necesită continuarea studiilor în mediul online. În ce circumstanță se poate aproba acest lucru și care sunt categoriile nevoite să prelungească metoda de învățare/predare online?

Autoritățile iau în calcul atât redeschiderea scolilor în mod tradițional, cât și unele situații speciale care necesită continuarea cursurilor în mediul online. Deși majoritatea tinerilor și cadrelor didactice s-ar putea întoarce fizic la școală începând cu data de 8 februarie, există anumite categorii cărora li se vor permite continuarea studiilor online.

Autoritatile ar putea anunța mâine redeschiderea școlilor din data de 8 februarie, ținând cont de evoluția situației epidemiologice din țara noastră. Ministrul Sorin Cîmpeanu a afirmat astăzi că atenția se concentrează acum pe pregătirea unităților de învățământ, astfel încât să se asigure protecția elevilor și a cadrelor didactice, atât împotriva coronavirusului, cât și împotriva incendiilor. În plus, pentru elevii și profesorii cu vulnerabilități medicale, vor trebui asigurate posibilități de predare online.

„Elevii care au vulnerabilitați medicale, aceștia vor trebui să aibă asigurat procesul de predare/învățare online. Elevii care prezintă simptome, recomandarea Ministerului Sănătății și Ministerul Educației este aceea de a rămâne acasă și a nu intra în colectivitate, deci învățare online. Elevi care au aparținători în familie cu vulnerabilități medicale, certificate ca atare, și pentru aceștia vom fi datori să asigurăm învățare/predare online. Profesori care au avut de la abilități cronice certificate de către un medic de medicină de familie, aceştia de asemenea vor asigura procesul de predare online”, declară Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, potrivit Rador.

Citeste si:

Decizia va fi luată în funcție de evoluția epidemiologică actuală. De asemenea, autoritățile asigură că școlile vor respecta măsurile de siguranță necesare atât pentru prevenirea răspândirii virusului, cât și pentru diminuarea riscului de infectare în incinta unităților de învățământ.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.