joi, iulie 9, 2020

Focar de gripă aviară în România! Peste 18.600 de păsări urmează să fie eutanasiate şi incinerate în Maramureș. Situaţia este gestionată de specialişti şi s-au luat măsurile necesare de prevenţie pentru răspândirea bolii.

S-a procedat inclusiv la distrugerea furajelor şi a celorlalte materiale purtătoare de virus, după cum transmite corespondentul RRA la Baia Mare, Adrian Marchiş, pentru Rador.

Citește și:

Focar de gripă aviară în România!  Săptămâna trecută, Comisia Europeană a informat despre existenţa a nouă focare de gripă aviară în Polonia, iar astăzi autorităţile din Ungaria au anunţat un al doilea focar pe teritoriul acestei ţări. Autoritatea pentru Siguranța Alimentară din Ungaria a informat, astăzi, că virusul gripei aviare H5N8 a fost depistat într-o fermă de rațe, din localitatea Létavértes, situată în apropierea frontierei cu România. Potrivit unui comunicat, specialiștii au luat măsurile necesare în astfel de situații, au început sacrificarea celor 115.000 de păsări din ferma respectivă, fiind stabilită și o zonă de protecție pe o rază de 3 km, precum și una de supraveghere pe o distanță de 10 km în jurul focarului.

Citește și:

Autoritățile au precizat că este posibil ca virusul să fi ajuns în ferma de rațe din cauza păsărilor sălbatice care își caută hrană în zonă. În urmă cu câteva zile, virusul gripei aviare a fost depistat și într-o fermă de curcani din zona de nord-vest a Ungariei, fiind decisă sacrificarea a peste 50.000 de păsări.

 

Parteneri