marți, martie 2, 2021

Agenția Americană a Alimentelor și Medicamentelor  (FDA) atenționează asupra faptului că anumite spray-uri de protecție solară care se aplică pe piele au un risc crescut de inflamare. Se cunosc deja cinci cazuri în care persoane care se dăduseră cu o cremă de protecție, iar în apropiere era o sursă de foc, au suferit arsuri semnificative care au necesitat tratament medical. Sursele care au cauzat arsurile au fost aprinderea unei țigări, o lumânare mirositoare și apropierea de un grătar. „Aceste incidente dovedesc faptul că arsurile pot să aibă loc chiar dacă ați așteptat suficient de mult pentru ca o
cremă de protecție solară să se absoarbă, iar pielea pare uscată”, arată experții FDA.

Produsele implicate în aceste incidente au fost scoase de pe piață în SUA și nu vor mai ajunge pe rafturile magazinelor. Însă, multe dintre cremele de protecție solară obișnuite conțin ingredinte inflamabile, în special alcool. Asta este valabil și în cazul altor spray-uri – cum sunt repelantele contra insectelor sau spray-urile pentru păr, au mai atenționat experții FDA.

„În baza acestor informații, recomandăm ca după ce aplicați cremă de protecție solară să nu stați lângă o sursă de foc (nici măcar unul mocnit)”, a declarat dr. Narayan Nair, medic la FDA.

Ultimele stiri

Parteneri