luni, septembrie 26, 2022

Avertisment boala Alzheimer: semnul precoce din ochii tăi pe care nu ar trebui să-l ignori niciodată.

Boala Alzheimer este un tip de demență, iar simptomele comune includ pierderea în greutate, pierderea memoriei și schimbările bruște de dispoziție.

Simptomele bolii Alzheimer pot fi dificil de observat în stadiile incipiente, deoarece progresează lent de-a lungul unui număr de ani. Cu toate acestea, s-a descoperit că ați putea fi expuși riscului de apariție a unei afecțiuni a creierului dacă vă apr dificultăți în a identifica anumite culori.

Te-ar mai interesa: Semne și simptome de avertizare că ai un atac de c...

Boala Alzheimer: semnul precoce din ochii tăi pe care nu ar trebui să-l ignori niciodată

Dificultatea de a identifica culorile sau contrastele poate fi un semn de avertizare timpurie al bolii Alzheimer, a dezvăluit Alzheimers.net.

Unii oameni s-ar putea chiar să se străduiască să judece distanța, ceea ce poate îngreuna citirea sau conducerea. Dacă sunteți îngrijorat de problemele de vedere, este esențial să discutați cu un medic, este avertismentul specialiștilor.

Potrivit Alzheimers.net, „Alzheimer nu este o parte normală a îmbătrânirii. Deteriorează abilitățile intelectuale și memoria suficient pentru a interfera cu viața de zi cu zi și reprezintă peste jumătate din toate cazurile de demență.

Te-ar mai interesa: Franța: Pastila de a doua zi, gratuită pentru toat...

Deși boala Alzheimer îi afectează pe toți în mod diferit, boala prezintă unele semne și simptome timpurii.

Probleme de vedere – dificultăți de a identifica culorile sau contrastele, de a judeca distanța sau de a citi. Poate interfera în conducerea mașinii.

Oamenii la debutul bolii Alzheimer pot prezenta doar un singur semn de avertizare timpurie sau mai multe – iar semnele se vor arăta în grade diferite.

Te-ar mai interesa: Diabet: Oamenii de știință identifică o legumă com...

Dacă sunteți îngrijorat că pierderea memoriei unei persoane dragi poate fi gravă, consultați un medic.”

Nu există nicio modalitate de a preveni cu siguranță boala Alzheimer

De asemenea, ați putea fi expuși riscului de apariție a simptomelor bolii Alzheimer dacă începeți să nu mai fiți punctuali la întâlnirile programate, se mai arată în site-ul medical.

Alte simptome includ probleme la îndeplinirea sarcinilor familiare și luarea de decizii proaste. Aceasta ar putea include probleme cu conducerea în locuri familiare sau uitarea de a găti mesele.

Te-ar mai interesa: Cele mai bune alimente care hrănesc creierul și pr...

În prezent, nu există nicio modalitate de a preveni cu siguranță boala Alzheimer, dar vă puteți reduce riscul cu câteva schimbări în stilul de viață.

Bolile cardiovasculare ar putea crește șansele de a avea o afecțiune a creierului, așa că este crucial să consumați o dietă sănătoasă și echilibrată și să faceți exerciții fizice regulate.

A rămâne activ mental și social ar putea ajuta, de asemenea, la evitarea bolii Alzheimer. Citititul, învățarea unei limbi străine sau chiar cântatul la un instrument muzical, pot reduce riscul.

Te-ar mai interesa: Inflamarea vaselor de sange de la nivelul creierul...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private