joi, martie 30, 2023

Ratele de obezitate din Regiunea Europeană sunt în „proporții epidemice”, avertizează Biroul Regional pentru Europa al Organizației Mondiale a Sănătății într-un raport publicat marți.

Cifrele sunt în creștere: cincizeci și nouă la sută dintre adulți și aproape unul din trei copii sunt fie supraponderali, fie obezi, și nicio țară din regiunea europeană nu este în prezent pe cale să stopeze creșterea obezității până în 2025. Studiile timpurii din unele țări au arătat că prevalența excesului de greutate sau a obezității a crescut la copii și adolescenți în timpul pandemiei.

Te-ar mai interesa: Importanța activității fizice și a obiceiurilor al...

În raportul său, OMS Europa a semnalat că aplicațiile de livrare a mesei ar putea contribui la problema obezității, spunând că pot încuraja comportamentul sedentar. Pandemia a accelerat utilizarea acestor aplicații atunci când oamenii au fost sfătuiți să stea acasă.

Raportul recomandă statelor europene să implementeze politici prin care să se asigure că restaurantele  sunt obligate să afișeze informații nutriționale și fac acest lucru și în aplicații și că, acolo unde este cazul, companiile de livrare de mâncare să fie clasificate ca afaceri alimentare, și să fie trase la răspundere.

Te-ar mai interesa: ”De ce mă înțeapă inima?” Cele mai frecvente cauze...

Obezitatea și excesul de greutate sunt responsabile pentru peste 1,2 milioane de decese în întreaga regiune în fiecare an, arată raportul.

„Avem nevoie de atenția celui mai înalt nivel al guvernelor”, a declarat Kremlin Wickramsinghe, șeful interimar al Oficiului European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor Netransmisibile OMS, în timpul unui briefing.

Obezitatea se află în spatele a cel puțin 13 tipuri diferite de cancer și este probabil să provoace în mod direct cel puțin 200.000 de cazuri noi de cancer în fiecare an în regiune. În unele țări, conform raportului OMS, se prevede că obezitatea va depăși fumatul ca principal factor de risc pentru cancer care poate fi prevenit în deceniile următoare.

Te-ar mai interesa: Antibiotice naturale: scapă de infecțiile bacterie...

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private