vineri, mai 27, 2022

Bill Gates: „Nu vreau să fiu o voce a nenorocirii. Dar există şanse ca pandemia să nu-şi fi arătat cea mai violentă formă de manifestare”. Care este soluția miliardarului ca acest lucru să nu se întâmple.

În luna martie, Bill Gates ne asigura că pandemia de coronavirus ar putea fi ultima pandemie, dar doar dacă vor fi respectate anumite condiții.

Bill Gates a scris o carte despre pandemia de COVID-19, „ How to Prevent the Next Pandemic” („Cum să previi următoarea pandemie”), care a apărut pe piață marți, 3 mai.

Te-ar mai interesa: S-au înmulțuit cazurile copiilor bolnavi de diabet...

„Cred că COVID-19 poate fi ultima pandemie. Știu că ar putea fi greu de crezut în timp ce încă încercăm să ținem COVID-ul sub control. Ultimii doi ani au fost extrem de dificili în întreaga lume și nu este ușor să fii optimist când ai îndurat mizeria pe care atât de mulți oameni au trăit-o.

Dar ori de câte ori văd suferința pe care a creat-o COVID – de fiecare dată când citesc despre cel mai recent număr de decese sau aud despre cineva care și-a pierdut locul de muncă sau a condus la o școală care este închisă – nu pot să mă gândesc decât la faptul că nu trebuie să mai trecem prin asta, din nou”, a scris Gates pe blogul său.

Te-ar mai interesa: Schizofrenia: 3 mituri comune distruse!...

Bill Gates: „Nu vreau să fiu o voce a nenorocirii. Dar există şanse ca pandemia să nu-şi fi arătat cea mai violentă formă de manifestare”

Miliardarul a devenit un personaj proeminent în timpul pandemiei de COVID-19 după ce a donat miliarde de dolari pentru dezvoltarea de vaccinuri și ajutorarea țărilor sărace.

Recent, Bill Gates a declarat că, în opinia sa, există un risc de peste 5% să nu fi experimentat cea mai grea parte a pandemiei de COVID-19.

„Suntem în continuare expuşi riscului ca această pandemie să genereze o variantă care ar fi şi mai transmisivă şi chiar mai violentă.

Te-ar mai interesa: Nu poți pierde grăsimea de pe burtă? Atenție la ac...

Nu vreau să fiu o voce a nenorocirii, dar există şanse de peste 5% ca această pandemie să nu-şi fi arătat cea mai violentă formă de manifestare” a declarat Gates, potrivit Financial Times.

Care este soluția miliardarului ca acest lucru să nu se întâmple

Se crede că peste 6,2 milioane de oameni la nivel global au murit din cauza COVID-19.  Gates a ținut să sublinieze că sunt necesare vaccinuri anti-covid cu un efect mai îndelungat pentru a bloca dezvoltarea noilor tulpini şi răspândirea agresivă a virusului.

Te-ar mai interesa: A ventilat manual un nou născut, timp de 12 ore! P...

„Obiectivul de a nu mai avea pandemii niciodată este ambițios,  e adevărat. Dar progresul pe care l-am făcut în ultimii doi ani — inclusiv salturile uriașe pe care le-am făcut cu vaccinurile și cunoștințele pe care le-am dobândit despre bolile respiratorii — ne-au pus deja pe o cale spre succes.

Lumea înțelege acum cât de serios ar trebui să luăm pandemiile, iar prezentul este de partea noastră. Nimeni nu mai trebuie să fie convins acum că o boală infecțioasă ar putea ucide milioane de oameni sau ar putea închide economia globală. Dacă facem alegerile și investițiile corecte, putem face din COVID-19 ultima pandemie”, a concluzionat Gates. 

Te-ar mai interesa: De ce unii oameni nu pot râgâi? Poate fi tratată a...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private