Sari la conținut

Avertisment medical! Un medicament promovat de vedete și influenceri ca metodă „eficientă” de slăbit duce la deces

ozempic
Sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro
a murit dupa ce a luat Ozempic

Autoritățile medicale din mai multe țări sunt în alertă după ce dispozitive contrafăcute care conțin medicamentul pentru diabet Ozempic au fost vândute online.

Mai multe persoane din Austria și Marea Britanie au fost internate în stare gravă. În România, Agenția Națională a Medicamentului avertizează pacienții cu privire la pericolele cu care se confruntă atunci când cumpără medicamente terapeutice prin internet.

Medicamentul promovat pe internet de vedete, contrafăcut

slabire rapida
sursa foto: arhiva doctorul zilei

Autoritățile austriece și britanice au spus că mai mulți pacienți au fost spitalizați cu hipoglicemie și convulsii, potrivit Pro TV.

Autoritatea britanică de reglementare a medicamentelor a confiscat până acum 369 de dispozitive injectabile cu Ozempic potențial false și a avertizat deja populația să nu cumpere online așa ceva.

Cei care au falsificat tratamentele au luat dispozitive preumplute cu insulină și le-au reetichetat. Asta în ciuda faptului că pen-urile destinate pacienților cu diabet arată diferit. Pericolul este extrem de mare, pentru că dacă oamenii își fac insulină fără a avea nevoie pot ajunge la hiperglicemie, iar asta poate duce la comă și chiar deces.

26 de site-uri, raportate poliției de Agenția Națională a Medicamentului

În Danemarca, 26 de site-uri care nu au autorizație să vândă medicamente au fost raportate poliției de Agenția Națională a Medicamentului de acolo. Acestea pretindeau că vând mai multe medicamente, printre care Ozempic. O anchetă similiara a început și în Germania.

Agențiile naționale care reglementează punerea pe piață a medicamentelor din mai multe țări, inclusiv la noi, avertizează populația să nu cumpere tratamentul de la vânzători neautorizați.

 „Informațiile au venit referitor la câteva loturi în depozite en-gross din Austria și Germania. S-au făcut verificări și aceste loturi nu au ajuns pe piața din România. Recomandarea pe care o facem în mod ferm este să-și procure medicamentele pe bază de prescripție medicală, cu respectarea pe care o primesc de la medicii specialiști numai din unitățile farmaceutice autorizate”, este anunțul făcut de directorul ANMDM.

Popularitatea acestui medicament, destinat de fapt pacienților cu diabet, a crescut după ce mai multe vedete și influenceri l-au descris ca fiind eficient pentru pierdea rapidă în greutate, deși medicii avertizează că trebuie folosit doar de cei care suferă de diabet.

Ozempicul conține semaglutidă, o versiune sintetică de hormoni care ajută la controlul glicemiei și crează senzația de sațietate.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel