luni, februarie 6, 2023

Surprize uriașe din partea vremii la sfârșit de noiembrie! Meteorologii avertizează: toată lumea să fie pregătită. După ce toamna ne-a răsfățat cu temperaturii de primăvară, iarna nu vrea să se lase așteptată.

Florinela Georgescu, directorul executiv al ANM, va anunțat că om avea lapoviță și ninsoare la sfârșitul lunii noiembrie.

Se anunţă chiar o iarnă grea, cu ger, viscol puternic şi zăpadă din abundenţă.

Te-ar mai interesa: Tot ce trebuie să știi despre uleiul CBD...

Drumarii de la Regionala de Drumuri şi Poduri Braşov sunt pregătiţi să combată zăpada anunţată în acest weekend, în zona înaltă a judeţului, pe tronsoanele de drumuri naţionale, din competenţă, secţia de la Predeal având disponibile 33 de utilaje şi aproximativ 6.000 de tone de material antiderapant, a anunţat conducerea DRDP Braşov, joi, într-o conferinţă de presă, organizată la Districtul Predeal.

„Ţinând cont de ultimele prognoze meteo – există posibilitatea ca, până în data de 23 noiembrie, să apară precipitaţii sub formă de ninsoare – suntem pregătiţi cu utilaje, atât proprii cât şi închiriate. În acest moment, pe raza judeţului Braşov avem 23 de utilaje – autobasculante cu lamă şi răspânditor – plus 10 încărcătoare frontale care sunt împărţite la fiecare district de pe raza secţiei. Şoferii utilajelor sunt la dispoziţia noastră 24 de ore din 24 pentru a putea interveni atunci când condiţiile meteo o impun, în termen cât mai scurt posibil”, a declarat directorul DRDP Braşov, Horia Stancu.

Te-ar mai interesa: Carmen Brumă: 3 alimente care te ajută atunci când...

Potrivit acestuia, stocurile de material antiderapant se ridică la aproximativ 6000 de tone.

„Avem, în prezent, 4.500 de tone de sare, 1.000 de tone de nisip, avem şi clorură de calciu şi produs ecologic pentru a putea acţiona de fiecare dată. Stocurile sunt suficiente, depozitele sunt pline şi, mai mult decât atât, am făcut comandă la Salrom pentru a putea reîntregi stocurile în cazul în care vom consuma în această perioadă. Cu siguranţă, nu ne va prinde iarna nepregătiţi, suntem foarte bine puşi la punct”, a afirmat Stancu, rugându-i pe participanţii la trafic să circule preventiv şi să-şi echipeze maşinile cu cauciuri de iarnă.

Te-ar mai interesa: Prof. Mărmureanu, despre cutremurul de 7,8 grade: ...

Districtul Predeal deserveşte DN 1, porţiunea Predeal-Braşov şi zona Predeal-Râşnov-Pârâul Rece – respectiv, DN 73 A şi DN 1, unde există două utilaje închiriate şi două proprii, ale regiei, plus încărcător frontal şi un personal de aproximativ 20 de drumari.

Livrările de sare către DRPD Braşov se desfăşoară în baza unui contract încheiat de CNAIR cu SN a Sării Salrom, în luna august, fiind vorba de 87.000 de tone de sare.De asemenea, stocul de nisip de la nivelul regionalei este de 13.000 de tone, cel de clorură de calciu – de 81 de tone, iar cel de produs ecologic – de 51 de tone.

Te-ar mai interesa: Atenționare puternică pentru o zodie. Numerolog: S...

Totodată, un număr de 286 de utilaje, din care 88 de utilaje proprii, vor putea efectua lucrări de deszăpezire, în acest sezon de iarnă, pe tronsoanele de drumuri naţionale şi autostradă din cele cinci judeţe – Braşov, Sibiu, Mureş, Harghita şi Covasna.

Luna noiembrie nu trece pur şi simplu, la sfârşitul lunii vor fi ninsori, căderi de brumă şi îngheţ la sol. „În nopţile senine, frigul este adesea pătrunzător, iar bruma şi îngheţul la sol sunt fenomene des întâlnite. Masele de aer umed şi cele reci continentale ce se deplasează dinspre Câmpia Rusă se întâlnesc adesea deasupra ţării noastre astfel că vremea se menţine închisă şi umedă zile de-a rândul. În aceste condiţii şi valorile termice marchează o scădere considerabilă faţă de luna octombrie”, precizează specialiştii ANM.

Te-ar mai interesa: Prevenirea cancerului: 10 trucuri pe care trebuie ...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private